Sport

VV Hoogeveen ontvangt lokale certificering KNVB voor jeugdopleiding

HOOGEVEEN – Begin april kreeg VV Hoogeveen de mededeling dat de jeugdafdeling officieel de status de status ‘Lokale jeugdopleiding’ mag dragen. Hoogeveen behoort hiermee tot een selectieve groep clubs die deze status eerder hebben behaald. Door de coronacrisis liet het officiële moment van de certificering nog even op zich wachten. Tot deze week.

‘Aan het behalen van het certificaat ging een intensief traject vooraf’, vertelt Hoofd Jeugdopleiding Marco de Grip. ‘In samenwerking met sportadviesbureau NMC Bright hebben we het afgelopen seizoen het Kwaliteit & Performance Programma van de KNVB doorlopen. De jeugdopleiding is op 65 punten doorgelicht en beoordeeld. Voorbeelden hiervan zijn beleid en bestuur, opleidingsvisie, het technisch kader, ontwikkelkansen voor jeugdspelers en trainingsprogramma’s’.

Overhandiging certificaat

Ab van der Velde was namens de KNVB aanwezig om het certificaat te overhandigen. Hierbij was ook Henri Reinders aanwezig. Hij was de grote initiator achter de verdere ontwikkeling van de jeugdopleiding. “In 2013 had ik deze eerste gesprekken met de toenmalige voorzitter en Henri”, trapte Van der Velde af. Het was net na de verhuizing naar het nieuwe complex. “In eerste instantie werd er toen met succes ingezet op een groei van het aantal jeugdleden om van daaruit te gaan werken aan de kwaliteit. Nu zeven jaar later kunnen we concluderen dat er enorme stappen zijn gemaakt. Jullie hebben de lokale KNVB-certificering dan ook echt verdiend. Ik zou nu als advies willen geven om nu vooral te zorgen voor een goede implementatie in de praktijk en niet te snel door te ontwikkelen op papier. Uiteindelijk moet het allemaal op het veld gebeuren.”

Trots

Voorzitter Carlo van der Weij stak zijn waardering niet onder stoelen of banken. “Ik ben enorm trots op alle personen die zich de afgelopen enorm hebben ingezet voor onze jeugdopleiding. Hierdoor hebben we de volgende stap gezet binnen de ontwikkeling van onze jeugdopleiding. Een grote stap waar ik veel van verwacht en waar we heel erg blij mee zijn.”

Op de foto v.l.n.r.: Carlo van der Weij, Marco de Grip en Ab van der Velde (Foto: Gerjo Stegeman 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen