vv Hollandscheveld kan niet stunten tegen kampioen Nieuwleusen

Waarom Nieuwleusen zo afgetekend kampioen is geworden in de 3e klasse D was ook zaterdag goed te zien. Het team van Johan Sikkes werd al geteisterd door een hand vol geblesseerde spelers. Vorige week kwam hier Jan Hagen nog bij en tijdens de warming up moest ook Tim Schonewille afhaken. A junioren Tom Kuik en Aron Bijl mochten daarom vandaag starten.
Al in de derde minuut was Nieuwleusen gevaarlijk, Kevin Span werkt de bal weg. Nog geen minuut later een kopbal die maar net naast het doel van Lennard Vos verdwijnt.
Het duurde ook maar 10 minuten toen de 0-1 op het scorebord verscheen. Na een kwartier spelen een goede aanval voor de thuisploeg. Het schot van Aron Bijl mistte kracht om de keeper te verassen. Aan de andere kant een redding van Lennard Vos op een schot van dichtbij.
Robin Bijl dan een pass op Mathijs Snippe. De keeper van Nieuwleusen komt goed uit en voorkomt de gelijkmaker.
Het was mooi voetbal wat de gasten lieten zien en waren een maatje te groot voor de thuisploeg. In de 24e minuut schiet Nieuwleusen de bal voorlangs, Merlijn Odink werkt nog weg, maar de bal blijft in de 16 hangen en Nieuwleusen is nu wel trefzeker 0-2.
Net voor rust balverlies op het middenveld van Hollandscheveld en hier wist Nieuwleusen wel raad mee en zo stond het met de rust 0-3.
Na rust twee mooie aanvallen van vv Hollandscheveld,  maar helaas smoorden deze in de verdediging van Nieuwleusen. Ondanks dat het duidelijk was dat er niets te halen viel voor het team van Johan Sikkes bleven ze strijden en bleven ze voetballen. Helaas wist Nieuwleusen de score van de eerste helft te verdubbelen. De mooiste was de 0-6. Een lepe bal over Lennard Vos heen die op het juiste moment daalde en tegen het net verdween. Het was aanvoerder Thom Koopman die de eer nog wist te redden door ook een fraaie treffer, maar na het eindsignaal stond er 1-6 op het scorebord.
Komende weken zal het spannend worden of de nacompetitie ontlopen kan worden. Er zullen zelf nog punten gepakt moeten worden doordat de ploegen onderin wel punten wisten te pakken.