Vissen voor saamhorigheid het vette Baarsje

De wedstrijdcommissie van HSV Het Vette Baarsje had een wedstrijd georganiseerd met als doel, samenhorigheid in de sport. Individueel vissen tegen Baflo uit Groningen.

Het parcours was uitgezet aan de voormalige Willemmoesbrug kommen in de Hoogeveensevaart. De maaiploeg van het Vette baarsje had van te voren 18 plekken gemaaid zodat de vissers op een goede manier plaats konden nemen aan het water. De wedstrijd van 5 uur begon om 9.30 uur. Bijna alle vissers starten met federer hengels. Doel was om zoveel mogelijk aan de andere kant van de oever te gaan vissen. Dit is een deel van het water wat vergeleken bij de rest van het kanaal redelijk ondiep is. In deze periode kun je daar veel grote vis verwachten. Maar zoals altijd de natuur laat zich niet voorspellen. Juist op dat deel lag de vis niet. De meeste vis werd nu juist op de diepere delen gevangen, in de vaargeul. Op de helft van de wedstrijd zag je dat er enkele vissers de hengel hadden omgewisseld voor een vaste stok van 11 tot 13 meter. Voorheen waren de vangsten bij hun nihil daarna begon ze toch vis te vangen. Dus nooit wedden op een stek maar een extra stek geeft vaak succes. De vissers uit baflo hadden duidelijk minder kennis van het water en kwamen dan ook niet in de top 5 na voren. De winnaar André Kluin ving in totaal 8030 gram vis. tweede Arno Mulderij 5490 gram, derde Chris Hooge en Peter de Lange met een gelijk gewicht 4500 gram, vijfde Bé Kleine4180 gram.

Ook wedstrijdverslagen/ aankondigingen / kampioenen? deze zijn van harte welkom op de redactie. En natuurlijk geld dat voor ALLE sporten. [email protected]