Vertrouwen in de groep is toegenomen na twee wedstrijden te hebben gewonnen

Hollandscheveld – na twee wedstrijden met ruime cijfers te hebben gewonnen was het vertrouwen in de groep toegenomen. De tegenstander, FC Meppel/Alcides, dat op bezoek kwam kent een mindere goede reeks. De afgelopen vier wedstrijden wisten zij maar 1 punt bij elkaar te sprokkelen en enkel de openingswedstrijd van het seizoen wisten zij winnend af te sluiten. Op voorhand lijkt Hollandscheveld daarom ook de betere papieren te hebben om de drie punten thuis te houden. Echter moeten de Oranje—Zwarte dames de ploeg uit Meppel niet onderschatten.  De Meppeler dames weten namelijk regelmatig goed te presteren tegen Hollandscheveld. Vorig seizoen stapte Meppel tweemaal als winnaar van het veld. Aan de ploeg van Henry Strijker daarom de taak om dat ditmaal te voorkomen. En hoewel een doelpuntloos gelijkspel geen verlies is, zal er toch niet tevreden worden teruggekeken op deze wedstrijd.

Het duurde even voordat de wedstrijd echt op gang kwam. Hollandscheveld had moeite de bal in de ploeg te houden en Meppel wist nog niet heel goed om te gaan met het zwakke spel van de thuisploeg. Toch zorgde dit er voor dat Meppel in aanvallend opzicht de betere van beide ploegen was. En ondanks dat Hollandscheveld niet goed speelde, stond het in verdedigend opzicht wel goed. Met name Marion Nijeveen wist veel gaten dicht te lopen en als het al wat moeilijker werd, dan stond Keepster Kaili Su goed op te letten. Gedurende de wedstrijd ontpopte Kaili zich tot de man of the match. In beide helften heeft Kaili zeker acht keer weten te voorkomen dat Meppel op voorsprong kwam. Hollandscheveld zelf was eenmaal trefzeker. Maar zag het doelpunt van Sabrina van Nuil afgekeurd worden wegens buitenspel. Pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd kwam Hollandscheveld weer een beetje aan het voetbal van de afgelopen weken toe. Vanaf dat moment kwamen er ook wat meer kansen voor Hollandscheveld om te scoren. Maar na 90 minuten spelen moesten beide ploegen ook concluderen dat een gelijkspel voor beide ploegen een terechte uitslag was.

Rentree Charetha Okken

Het meest bijzondere van deze wedstrijd was de rentree van Charetha Okken in het eerste damesteam van Hollandscheveld. De voormalig keepster van Eredivisieclub sc Heerenveen verruilde zo’n zes jaar geleden Hollandschevel voor SV meppen in Duitsland. En keerde onlangs terug bij Hollandscheveld om 7×7 voetbal te spelen. Maar het bloed kruipt waar het niet kan gaan en Charetha vroeg of ze met het eerste mee mocht trainen, dit resulteerde dus in haar rentree in het eerste. Of dit een definitief rentree is zal moeten blijken, ze zal voornamelijk 7×7 blijven voetballen, maar wellicht zien we haar dus vaker in actie dit seizoen.