Sport

Darts: Café de Schout niet opgewassen tegen Café de Dissel 

Hoogeveen – De darters van Superleagueteam Café de Schout waren zaterdag niet opgewassen tegen Café de Dissel uit Staphorst. In een gelijkopgaande strijd waren het de bezoekers die aan het eind de punten naar zich toe trok: 3-7. 

Door: Johnny Smand
De Round Robin gaf het beeld van de wedstrijd al treffend weer. Lang ging het gelijk op, maar bij 5-5 deden de bezoekers uit Staphorst net even een stapje erbij. Daarmee trokken ze met 9-5 het eerste punt van de wedstrijd naar zich toe.

In de eerste singlepartij was Martijn Meinen namens Café de Schout niet opgewassen tegen Martijn Dragt. Dragt won met 4-1 en zou over de gehele middag 6x de maximale score gooien. Jan Kats deed voor de Hoogeveners iets terug door Jarno Braamskamp met 4-2 te verslaan. Bert Jan Mulder versloeg in een puike partij Arjan Konterman en Wesley Kranghand moest zijn meerdere erkennen in Henk Dozeman.

Tijdens de koppelpartijen werd het verschil echt gemaakt. Mulder en Kranghand verloren hun eerste koppel nipt met 3-2. Kats en Meinen deden nog iets terug, maar de resterende koppels gingen allemaal naar Café de Dissel dat zo de drie belangrijke punten in de strijd voor het kampioenschap veilig speelde. Zeker aangezien koploper Legend Reen Sneek punten verspeelde tegen SLT De Planeet.

De afsluitende solopartij werd een formaliteit. Invaller Mark Scholte bepaalde de eindstand op 7-3 door Jan Kats te verslaan. Aankomende zaterdag speelt Café de Schout opnieuw in het eigen café.  Dan zijn de Makkers van Wilma de tegenstander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen