Vele paardenkrachten gaan los op Tractorpulling Hoogeveen

Hoogeveen – Vrijdag avond 17 augustus en zaterdag middag 18 augustus 2018 zijn de pikzwarte rookwolken die afkomstig zijn van de leembaan aan de Europaweg 29 te Noordscheschut weer van verre te zien.

Net als afgelopen jaar staat ook dit jaar weer de For Farmers sleepwagen op de baan staan, zodat ook dit jaar de zwaardere klasse aan de start kunnen verschijnen.

Wat is Tractorpulling

Voor de liefhebbers staat tractorpulling gelijk aan een dagje genieten met de mooiste, sterkste machines. En is het genieten van al het geweld dat voorbij komt. Voor wie nog niet besmet is met het virus: Er is een baan uitgezet van 10 meter breed en 100 meter lang. Vervolgens gaan de tractoren, om beurten, proberen om zo ver als mogelijk te komen op deze baan. Om het moeilijk te maken wordt er een “kar” aan de tractor gekoppeld. Dat noemen we de sleepwagen. Deze sleepwagen wordt zo ingesteld, dat deze naarmate je een grotere afstand aflegt steeds meer weerstand biedt. Indien de sleepwagen zo staat afgesteld dat er geen enkele tractor 100 meter haalt, dan is de grootste afstand ook de winnende afstand. Zodra er meerdere tractoren de volledige baanlengte van 100 meter afleggen, wordt er een finale gereden met deze tractoren, waarbij de sleepwagen zwaarder wordt afgesteld.