Veel wedstrijden voor zwemmers Z.P.C. Hoogeveen

Hoogeveen – Drukke tijd voor de zwemmers van Z.P.C. Hoogeveen, veel wedstrijden met daarnaast de nodige trainingen.Maar dat dit niet ten koste gaat van de prestaties mag gezegd worden.Na de geweldige ronde in de hoofdklasse, waar de ploeg nog weer een plaats is gestegen en nu de negende positie inneemt, kwamen de clubkampioenschappen en de tweede ronde in het Lange Afstand Circuit (LAC) langs.

Door Jennie Nijenhuis

Bij de clubkampioenschappen waren het vooral de jongere zwemmers die mooie tijden lieten zien, terwijl de ouderen alleen maar tegen elkaar streden om te laten zien wie in elke leeftijd de beste was.
Bij de heren was het Niels van Eck die iedereen de baas bleef en bij de dames was het Wiktoria Redzimska die bij dames clubkampioen werd.
Bij de LAC waar de lange afstanden zoals de 400m wisselslag, 800 en 1500m vrije slag gezwommen werden, mooie tijden voor de meisjes van 2008, Sofie Vos, Dachen Haayer en Esmee van der Tuuk, die alle drie hele dikke persoonlijke records zwommen op de 400m vrije slag.
Maar ook Carlijn Gruppen en Imre Bouwland beide van 2007, gingen een heel stuk sneller dan hun inschrijftijd.
Bij de jongens 800m vrije slag, Flynn Peeks, broer Mac en Olivier Wilbers die mooie dingen lieten zien wat resulteerde in nieuwe tijden.
Riemke Tinnevelt die zo langzamerhand begint te wennen aan de trainings arbeid liet zien dat dit zijn vruchten begint af te werpen en zij zwemt de ene p.r. na de andere en zo ook vandaag bij de 800m vrije slag waar ze 40 seconden sneller ging.
Bij de dames 1500m vrije slag was het Alinda Dingshoff, Mirthe Schenkel en Charlotte Wilbers die mooie tijden neer zetten, maar ook Dominique Dingshoff en Senna van der Veen noteerden dikke p.r. ’s.

Na deze wedstrijden in ons eigen 25m bad volgde er dan op zaterdag een limiet wedstrijd in het 50m bad van Drachten.
Het 50m badseizoen is weer begonnen en de zwemmers zullen nu veel wedstrijden gaan zoeken die in een bad van deze lengte gezwommen worden.
Even wennen en ook niet iedereen kon daar direct al mee overweg, maar naarmate er meer gezwommen gaat worden in een 50m bad zal dit resulteren in betere prestaties.

Sommige zwemmers van Hoogeveen gaan iedere donderdagmiddag naar Drachten om te kunnen trainen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd.
Het is vroeg in de middag en ze moeten dan vrij van school vragen en in de gelegenheid zijn om daar naartoe te komen.
Charlotte Wilbers gaat wel iedere donderdag en liet gisteren zien dat dit niet voor niets was met een mooie tijd op de 100m vrije slag en de 200m rugcrawl waarbij ze met 1.02.10 en 2.31.46 op beide afstanden de limiet voor het NJJK lang bad zwom in juni.
Verder waren het de jonge zwemmers zoals Tiamo van der Veen, limiet op de 200m vrije slag en de 200m rugcrawl, Olivier Wilbers die op de 100 en 200m vrije slag de limiet zwom en Carlijn Gruppen deed dit met 2.47.91 op de 200m rugcrawl.
Voor Mac Peeks kwam er bij de 200m wisselslag een mooie tijd van 2.28.82 op de klok en daarmee niet ver boven de limiet van 2.27.59 bleef.
Coen de Lang zwom met 1.03.52 op de 100m rug, onder de limiet die vereist is om te mogen startten in juni bij het NJJK.
Maik Huser zwom naar drie nieuwe 50m bad tijden en liet daarbij zien dat hij eigenlijk op alle slagen goed uit de voeten kan.
Soms is het lastig om te durven in zo’n 50m bad omdat het moeilijker in te schatten is waar je bent en hoever je nog moet en daar hadden veel zwemmers van Hoogeveen last van.
Nog niet durven te gaan in de wetenschap dat de lange banen je gaan opbreken, maar dat zal naarmate het seizoen vordert steeds beter gaan.
Straks in de zomer gaat de ploeg natuurlijk weer trainen in het 50m bad van “de Waterlelie” in Zuidwolde en nu er geen 50m bad in Hoogeveen komt zal het team toch moeten blijven zoeken naar trainingsmogelijkheden in andere 50m baden.