Veel prijzen voor HAC’63 in Havelte

Havelte – Op zaterdag 27 januari 2024 vond de AH ABE Hunebedloop plaats. Met een stralend zonnetje en een helderblauwe lucht waren het prima weersomstandigheden. Het was een prachtig parcours, met verharde en onverharde paden, door een erg mooi natuurgebied. Met als hoogtepunt de klim naar het hunebed. Iedereen heeft een prachtige prestaties geleverd. Er waren zelfs meerdere podiumplaatsen voor HAC’63.

De 5,5 km

De 5,5 kilometer was de kortste afstand van de dag. Hier werd hard gelopen. Zo werd Karel Prins tweede bij de ‘Mannen 50+’. Clari Rolleman pakte in dezelfde leeftijdscategorie de overwinning bij de vrouwen. Ilona Stille werd knap tweede bij de ‘Vrouwen senioren’.

De 7,5 km

Bij de 7,5 kilometer was er de overall-winst voor Rick de Vries. Dit was extra bijzonder voor hem, omdat dit zijn eerste winst bij een hardloopwedstrijd was. De atleet traint al langere tijd onder trainer Harm-Jan Martens. Hij boekt een mooie progressie.

De 15 km

De langste afstand van de dag was de 15,2 kilometer. De overall-winst bij de heren en dames was er voor HAC’63. Erwin Akkerman, deelnemend in de categorie ’Mannen 40+’,  was iedereen te snel af. Met 53:34 minuten was hij de snelste van de dag. Bram Veenboer volgde op geringe afstand. Met een tijd van 53:37 minuten werd hij nog wel eerste bij de ‘Mannen senioren’. Bij de dames was er goud en zilver voor HAC’63. Laura Prins pakte tevens de overall-winst bij de dames in 57:44 minuten. Lidia Meijer liep erg sterk, waardoor ze het zilver in ontvangst mocht nemen. Laura Batterink werd namens HAC’63 tweede bij de ‘Vrouwen 50+’.

Op de foto zien we Bram Veenboer (nummer 212) en Erwin Akkerman (nummer 234).

Foto: H. Prins

Tekst: L. Prins