Trotse coaches Sidokwan na het winnen van clubklassement Arnsberg Open

Lüdenscheid – Afgelopen zaterdag maakte Team Sidokwan zich klaar voor het laatste toernooi van het seizoen. Deze dag stond het Arnsberg Open in Lüdenscheid, Duitsland op het programma. Een mooi internationaal toernooi met 37 deelnemende teams uit 7 verschillende landen. Naast Duitsland en Nederland, was ook Denemarken, Groot Brittannië, België, Luxemburg en Spanje aanwezig. Team Sidokwan trad aan met 18 deelnemers, 2 coaches en een groot aantal supporters.

Het toernooi ging vlot van start en de eerste Sidokwanners stonden al snel op de mat. Er werden veel wedstrijden gewonnen en Siënna Siahaija was de eerste Sidokwanner die het goud binnen wist te halen na een mooie finalepartij. Ook Vayenne Krikken, Jouke Pricker en Ismaël de Lima vochten een overtuigende finale en wisten eerste in hun poule te worden. Maar er werd nog meer goud gewonnen deze dag. Ook Jayden Dietz, Faya Gerding, Lisa Schipper en Brian Prent mochten de eerste plaats op het erepodium betreden. De negende gouden medaille was er voor Maurice Hof. Na een jaar van afwezigheid in verband met opleiding en stage, wist hij de ultieme comeback te maken door een paar mooie partijen te winnen en een spannende finale naar zijn hand te draaien.

Naast 9 keer goud, waren er nog twee finalepartijen. Helaas waren de tegenstanders van Djayden Zuidema en Charissa Krikken te sterk en moesten zij genoegen nemen met het zilver. Brons was er voor Mels Stolte, Miguel Molenaar, Kevin Prent en Isa Coenen. Djyvano Zuidema en Jens Pouwer vielen deze dag helaas net buiten de prijzen.

Met dit mooie resultaat moest Team Sidokwan aan het eind van de dag nog even de score van het clubklassement afwachten. En dat was maar goed ook, want met 9 keer goud, 2 keer zilver en 5 keer brons was Sidokwan het best presterende team van de dag en mochten zij de grote trofee mee naar Hoogeveen nemen. Een mooie afsluiter van een geweldig seizoen.