Sport

Topper tussen Hoogeveen en RKAVV in evenwicht

HOOGEVEEN – De topper in de Vierde Divisie tussen Hoogeveen en RKAVV eindigde zondag onbeslist. Nummer drie Hoogeveen nam in de eerste helft de leiding, maar zag in de tweede helft nummer twee RKAVV langszij komen. Koploper HBS was de lachende derde en liep verder uit.

Het duel tussen Hoogeveen en RKAVV was ook het duel tussen de meest scorende ploeg, Hoogeveen, en de ploeg met het minste aantal tegendoelpunten, RKAVV. Dat laatste viel ook goed terug te zien op het veld. De gasten moesten het deze keer ook hebben van de defensie aangezien de gehele voorhoede ontbrak wegens blessures.

Eerste gevaar

Het eerste gevaar was wel van de ploeg uit Leidschendam. Een inzet van Zakaria Amrani werd uitstekend gekeerd door doelman Stan Meekhof. Hoogeveen was vervolgens het meest in balbezit maar zag de combinaties telkens stranden. Uiteindelijk kreeg het de nodige hulp van het arbitrale trio. Het handsbal van Louis Vijfhuizen werd gemist, waarna de aanval doorliep en Justin Benjamins uiteindelijk kon scoren. Dit tot woede van de gasten.

Hoogeveen speelde vervolgens weer heel volwassen en met veel energie. Vlak voor rust had het de score verder kunnen uitbreiden toen Alex Blekkink een vrij kopkans niet binnen de palen wist te werken. Jim Veltmaat zag daarna nog een inzet worden gekeerd door doelman Mike ten Kroode.

Rommelig

Het combinatievoetbal van voor de pauze keerde na de hervatting niet terug. Het spel, van beide ploegen, werd rommelig. Het aantal vervelende overtredingen, rare scheidsrechterlijke beslissingen en irritante momenten kregen de overhand.

Wel profiteerde RKAVV na tien minuten van een onachtzaamheid in de defensie van Hoogeveen. Orifa Oswaha draaide in het strafschopgebied weg bij Noah Schuurman, waarna Yani Bouras kon scoren. Daarvoor had doelman Mike ten Krode een vrijetrap van Menno Heerkes nog op de paal weten te tikken.

De irritatie nam mede door het warrige optreden van scheidsrechter Teun van der Velden toe. Zo kreeg Louis Vijfhuizen het aan de stok met Robin Steffens, had Noah Schuurman misschien wel een strafschop  moeten krijgen en ontsnapte Jamai Kriekjes na een forse ingreep aan rood. Gescoord werd er niet meer, al was opnieuw Alex Blekkink nog dichtbij de winnende treffer.

Tevreden met puntendeling

Beide ploegen konden echter leven met de puntendeling en blijven meedoen in de titelrace. HBS won wel waardoor die ploeg winterkampioen is en vier punten meer heeft dan RKAVV. De achterstand van Hoogeveen bedraagt vijf punten. De ploeg van trainer Nico Haak voert een hele brede middengroep aan. Het belooft dan ook een prachtige tweede seizoenshelft te worden in de Vierde Divisie.

Verslag, samenvatting + reacties: Gerjo Stegeman – Foto’s: Martin van Dijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen