Sport

Top Fit Hoogeveen is een Noord Nederlands Kampioen streetdance team rijker

Hoogeveen/Drachten – Vier streetdance selectieteams van Top Fit Hoogeveen vertrokken afgelopen zaterdag richting Drachten om deel te nemen aan de finale van het Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance. Deze teams hadden vooraf aan drie voorrondes deelgenomen en nu was het tijd voor de finale.

Voorbereiding
Elk team is op tijd aanwezig in hun wedstrijdkleding en het haar is ook dan al helemaal klaar. Alleen de schoenen moeten dan nog gewisseld worden en de dubbele knoop mag natuurlijk niet vergeten worden. Alle sieraden gaan af en de laatste hand wordt gelegd aan de make up. Daarna gaan we richting de oefenzaal. Coach en trainster Angelique heeft een grote muziekbox meegenomen, deze wordt aangezet en de laatste training kan beginnen. Een gezonde spanning heerst, maar iedereen heeft er ontzettend veel zin in.

De wedstrijd
In de wedstrijdzaal nemen de teams plaats naast de dansvloer en kijken aandachtig naar de andere teams die in hun categorie zitten. Voorzichtig wordt er een inschatting gemaakt of een team beter of slechter is dan hunzelf. Maar het is uiteindelijk de jury die beslist. In totaal zijn er zes juryleden. Twee hiervan beoordelen op de uitvoering (synchronisatie, kracht en souplesse), één op posities (gebruik en uitvoering), één op wissels en gebruik podium en twee op de algehele choreografie (complexiteit, originaliteit, visuele effecten).

Op de dansvloer schittert en straalt elk team stuk voor stuk en ze laten het beste van zichzelf zien. Iedereen heeft hard en goed getraind. Dat is goed te zien en dat geldt zeker ook voor alle teams van Top Fit Hoogeveen.

De uitslag
Voor de jongste selectie streetdance groep Beat Girls van Top Fit Hoogeveen was het hun allereerste finale van het Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance. Tijdens de voorrondes waren ze altijd in de prijzen gevallen. Tijdens deze finale dag helaas geen prijs gewonnen. Ondanks dat ze ontzettend goed hadden gedanst.

Daarna was het de beurt aan Moving Stars. Ook deze selectie groep had altijd goed gescoord in de voorrondes. En tijdens de finale dag hebben zij wederom goed gescoord want ze zijn Noord Nederlands Kampioen Streetdance geworden!

De dansers van Next Generation hadden ook ontzettend goed gedanst. Maar helaas net niet in de prijzen gevallen.

Als laatste was Toxic Energy aan de beurt. Toxic Energy moest tijdens de finale van het Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance verplicht een klasse hoger dansen omdat ze tijdens de laatste voorronde waren gepromoveerd.

“Best een pittige opgave om in een korte tijd de choreo aan te passen naar deze hogere klasse”, laat trainster/coach Angelique Sabandar weten. De dansers hadden de afgelopen weken hard getraind. Zij mochten een beker voor de 5e plaats mee naar huis nemen. Super goed van Toxic Energy dat zij na een promotie naar een hogere klasse toch nog een mooie vijfde plek wisten te pakken!

Hoe nu verder
De selectie groepen blijven de komende weken nog doortrainen. Zij gaan nog deelnemen aan een wedstrijd in Winschoten en Slagharen en ze hebben nog een optreden bij JVZ Zuidwolde en tijdens onze grote eindvoorstelling de Coole Kids Dag in theater de Tamboer die plaatsvindt op 8 juli.

Binnenkort wordt er een auditie gehouden bij Top Fit Hoogeveen. Een mooie manier om te bekijken of er meerdere dansers uit de reguliere lessen aan kunnen sluiten bij een selectie groep.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen