Titelkandidaat Hoogeveen ontvangt Bergum

Hoogeveen – Zondag de laatste thuiswedstrijd in de competitie voor Hoogeveen. Iedereen hoopt natuurlijk dat het sowieso de laatste thuiswedstrijd van het seizoen is, want dat zou betekenen dat Hoogeveen kampioen gaat worden en geen nacompetitie hoeft te spelen. Eerst echter zondag maar zien te winnen van Bergum en dat zal zeker geen eenvoudige klus worden.

Hoogeveen is nog twee wedstrijden verwijderd van het kampioenschap. Natuurlijk bestaat er een kans dat men zondag al feest mag vieren. Dat zou het geval zijn als men zelf wint van Bergum en Alcides thuis verliest van Noorster. Geen Hoogevener die daar echter rekening mee houdt gezien de vorm waarin de Meppelers verkeren.
Eerst moet er zelf ook gewonnen worden van Bergum. Tot nu toe laat men zien goed met de druk te kunnen omgaan. Vorige week tegen FVC nam men al een snelle voorsprong. Daarna verslapte men echter en kwam FVC terug in de wedstrijd. Ondanks de uiteindelijk ruime 1-6 overwinning zal Nico Haak die ‘inzinking’ zeker hebben besproken met zijn ploeg. Het is zaak 90 minuten geconcentreerd te blijven.
Tegen Bergum heeft men ook iets recht te zetten. Een paar weken geleden verloor men immers op een donderdagavond de uitwedstrijd. Het grote manco was toen het benutten van de kansen. De ploeg van trainer Jan Bruin zette daarna overigens een goede reeks neer en speelden zich uiteindelijk ruim voor het eind veilig. De laatste twee wedstrijden, beiden tegen SVBO, gingen echter verloren.
Na afloop wordt het tijdens de derde helft sowieso gezellig. Van 15.30uur tot 19.00 uur zorgt zanger Raymond Smit voor de nodige sfeer in de kantine. In principe kan Smit alles zingen: Nederlands, Engels, ballads of up-tempo. Het repertoire van de zanger is breed en dat weerspiegelen zijn singles ook.
Hoogeveen zaterdag kan ook nog steeds kampioen worden en speelt om 14.30 uur een uitwedstrijd in Bovensmilde tegen BSVV.

Op de foto een fragment uit de wedstrijd van vorig seizoen (Foto: Gerjo Stegeman).