Thrianta sleept overwinning uit het vuur

Afgelopen zaterdag speelde de ittica-formatie haar laatste wedstrijd van 2019. Tegenstander was Kinea uit de Knippe. Na een hele wedstrijd achter te hebben gestaan trokken de geel blauwen toch aan het langste eind 21-20.

Thrianta en Kinea waren elkaar nog nooit tegen gekomen in competitieverband. Dus wisten de hoogeveeners weinig over het spel van de tegenstander. Dit resulteerde in de beginfase voor een aantal onnodige overtredingen die tot strafworp leden. De thuisploeg zette hier lange aanvallen tegen over zonder resultaat. Want in de eerste helft liep de doelpunten productie totaal niet. Hierdoor kon de Friese tegenstander uit lopen tot een 3-10 stand. Tot aan de rust bleef het gat zeven punten 7-14

Ook het eerste deel van de tweede helft had kinea het betere van het spel. Het gat werd zelfs nog groter. Bij 11-19 leek de wedstrijd gespeeld. Maar de Hoogeveensche korfballers lieten zien over vechters mentaliteit te beschikken. Want er gebeurde iets in de ploeg waardoor het geloof weer terug kwam. Met nog een kwartier te spelen begon de doelpunten productie te lopen en kreeg het grip over de tegenstander. En stapje voor stapje kwam Thrianta terug 15-19. Toen leek Kinea de genade klap uit te delen door nog een keer te scoren. Maar de geel blauwen gingen door met hun inhaalrace. Met ongeveer nog vijf minuten te spelen was het gat nog maar twee doelpunten. Het publiek ging er nog even goed voor zitten om te zien of Thrianta deze inhaalrace voor het einde van de wedstrijd zou klaren of dat de tijd roet in het eten zou gooien. Verdedigend hadden de hoogeveeners het goed voor elkaar en kon de druk dus vol worden opgevoerd. Met als resultaat dat de ploegen een minuut voor tijd naast elkaar stonden 20-20. Ook toen bleef Thrianta de juiste dingen te doen en zo werd er op 40 seconde voor het einde de eerste en enige voorsprong van de wedstrijd behaald 21-20. Kinea kreeg nog één maal de kans om gelijk te maken maar dit lukte niet.

Door deze mircaleuze ontsnapping sluit Thrianta 2019 met een overwinning af en gaat het minimaal als nummer twee 2020 in. De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar is de derby van de gemeente Hoogeveen. Thrianta gaat dan op bezoek bij HHV.