Thrianta neemt de punten mee uit Stadskanaal

Afgelopen zaterdag speelde Thrianta de eerste uitwedstrijd van dit zaal seizoen. Na de winst van vorige week wou de ittica-formatie dit herhalen in Stadskanaal. Dit lukte ook want de wedstrijd eindigde in een 20-21 overwinning.

Direct bij de start van de wedstrijd liet Thrianta zien dat het voor de punten was gekomen. Want de eerste treffer was van Hoogeveensche kant. Tot 4-4 was het telkens Thrianta dat de voorsprong nam. Na de 4-4 wist Stadskanaal met veel minder schoten toch op voorsprong. Stadskanaal wist zelfs een gat van drie te slaan 8-5. Thrianta bleef vechten om in de wedstrijd te blijven. Maar voor rust wist Thrianta niet echt terug te komen. Daardoor gingen de ploegen met een 12-9 stand rusten.

Direct na de rust hield stadskanaal het inniatief. En wist het gat zelfs naar 4 te brengen 15-11. Door een reeks van drie doelpunten kwam Thrianta terug in de wedstrijd 15-14. En bij 17-17 stonden de ploegen weer naast elkaar. Hierna bleef Thrianta door gaan en zo kwamen de hoogeveeners op een voorsprong van 21-18. Deze voorsprong bleek groot genoeg. Want ondanks dat Stadskanaal er nog vol voor ging wist Thrianta stand te houden. Zo trok Thrianta de overwinning over de streep 21-20.

Door deze overwinning heeft Thrianta nog de volle winst te pakken dit zaal seizoen. Volgende week krijgt Thrianta bezoek van Vzk uit haule. Deze wedstrijd begint om 17:25 uur.