Thrianta houdt belangrijke punten thuis

Hoogeveen: Na de winst op DTS vorige week, is het nu taak van de Thrianta/ Ittica formatie om de zege reeks door te zetten. Het einde van dit veldseizoen komt dichterbij en de kans op het kampioenschap ligt in het vizier. Thrianta moet alles op alles zetten om ook deze belangrijke punten thuis te houden.

Trainer Vincent Bout heeft de volgende mensen in het veld opgesteld. In de aanval Marleen Kramer, Jorinde Smink, Robin Lichtendonk en Geert Bremmer. In de verdediging Sandra Olde, Lisanne Hoitinga, Jonathan Verstegen en Giel Bisschop.

Het was DIO die de wedstrijd scorend opende, maar Thrianta kon goed doorzetten en met 4 mooie afstandsschoten en een stip zorgde dit voor 5-2 stand. Thrianta kreeg het na deze scores moeilijk voor elkaar om deze reeks aan doelpunten voort te zetten. De scheidsrechter gaf veel strafworpen mee wat uiteindelijk zorgde voor een ruststand van 10-11

Trainer Vincent Bout wist dat de ploeg een tandje bij moesten zetten om DIO voorbij te kunnen gaan. In de tweede helft werden betere aanvallen opgezet, wat resulteerde in een stand 20-14.

Toch liet Thrianta DIO nog terug komen in de wedstrijd. De eindstand werd hierdoor 22-18.

Ondanks een moeizame eerste helft, heeft de Ittica-formatie zich weten te herpakken en alsnog de punten thuis te houden.

Zaterdag 26 mei staat ook weer een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. Dit keer tegen EKC 2000. De wedstrijd wordt om 16:00 in Emmen gespeeld om een nieuw kunstgrasveld.