Sport

Team Sidokwan succesvol op Cherusken-Open Duitsland

Georgsmarienhütte/HoogeveenZaterdag 20 mei was het weer vroeg dag voor de wedstrijdselectie van Sidokwan Hoogeveen. Met 16 deelnemers, coaches en supporters vertrok het team richting het Duitse gebied Nedersaksen. In de plaats Georgsmarienhütte werd voor het eerst een groot internationaal taekwondo toernooi georganiseerd. Anders dan in Nederland wordt in Duitsland in alle leeftijdsklassen naar het hoofd geschopt. De jongste deelnemers dragen hierbij een helm met beschermkap, zodat de impact niet heel hoog is.

Er werd gestart met de aspiranten en kadetten. Bij de meisjes wist Faya Gerding het goud te bemachtigen na een goede finale partij. Ook Charissa Krikken en Charissa Maail namen het goud mee naar huis. Voor Sienna Siahaija was dit haar eerste internationale toernooi. Ze vocht zeer sterk in de kwartfinale en halve finale, maar kwam in de finale een meisje tegen dat helaas wat te sterk was. Sienna mocht het zilver omhangen. Ook Isa Coenen en Djyvano Zuidema wisten hun finale niet te winnen en gingen met zilver naar huis. Brons was er voor Dex methorst en Vayenne Krikken. Djayden Zuidema strandde helaas in de kwartfinales.

Hierna was het de beurt aan de junioren en senioren. Ismael de Lima vocht de finale tegen zijn ploeggenoot Robin van de Berg. Dit keer wist Ismael het goud te pakken en moest Robin met een tweede plaats genoegen nemen. Na twee goede rondes van zowel Brian als Kevin Prent, wisten beide mannen de finale te bereiken. Deze keer mocht Brian de eerste plek van het podium betreden en nam broer Kevin het zilver mee in deze zwaargewichtenklasse. Goud was er ook voor Lieke Heling, die weer sterk vocht en overtuigend wist te winnen. Het zevende goud van de dag was er voor Miguel Molenaar. Hij moest omgepould worden naar een hogere gewichtsklasse, omdat er geen tegenstanders in zijn eigen klasse waren, maar daar had hij geen problemen mee. Na een spannende finale wist ook hij de eerste prijs binnen te slepen. Delano Zuidema werd in deze klasse derde.

Met 7x goud, 3x zilver en 5x brons wist Team Sidokwan net niet het podium te behalen en werden ze 4e in het teamklassement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen