Sport

Team Sidokwan eindigt op de derde plaats in Duitsland

Eschweiler, Duitsland. Met 7 gouden, 1 zilveren en 5 bronzen medailles mocht coach Jari Dekker de derde prijs in ontvangst nemen op het internationale taekwondo toernooi in Eschweiler. De Hoogeveense Taekwondo vereniging had hier geen rekening mee gehouden en stond op het punt om te vertrekken toen de uitslag bekend werd gemaakt. De blijdschap was erg groot bij de spelers en de vele meegereisde supporters. Natuurlijk moest toen de groepsfoto opnieuw gemaakt worden want de bokaal moet er ook op staan.

Sidokwan vocht maar liefs 8 finale partijen waarvan zeven maal de winst naar Sidokwan ging. Lenn Mars, Djyvano Zuidema, Charissa Krikken, Charissa Maail, Miguel Molenaar, Lieke Heling en Brian Prent waren allen in hun klasse goed voor de gouden medaille. Daniela Oost goed voor zilver en Vayenne Krikken, Isa Coenen en Ismael Delima kregen de bronzen medaille.

Larry Meyer: ‘We vechten graag in het Duitse  Noordrijn Westfalen. De jeugd mag hier ook naar het hoofd schoppen en zijn de verschillende categorieën sterker dan in Nederland. Ondanks het hoofdcontact bij de jeugd gebeuren er geen ongelukken. Dit komt omdat de helm voorzien is van een gezicht scherm. Jari en ik zijn vooral tevreden over de finale partijen. We hebben ook wel eens gehad dat we teveel finale partijen onnodig verloren. De gedrevenheid om te winnen was zaterdag erg groot.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen