Sport

SVBO (zo) een maatje te groot voor sc Elim

Barger Oosterveld – Zaterdag speelde sc Elim na lange tijd weer eens een officiële bekerwedstrijd. In deze uitwedstrijd werd er tegen titelkandidaat SVBO uit de zondag 1ste klasse opgenomen. Onder leiding van scheidsrechter Moed werd de wedstrijd onder prima weersomstandigheden op het kunstgras hoofdveld om 17.00 uur afgefloten. Trainer E. Sikkes moest het vandaag doen zonder zijn snelle alleskunner M. Doldersum vanwege een schorsing in een eerder bekeravontuur. Ook was vanmiddag de keuze van hem gevallen op jeugdige keeper Smit, die sinds kort de handschoenen weer heeft opgepakt. Keeper Terpstra mocht vanaf de bank de gehele wedstrijd toezien hoe hij het deed. Voor de rust werden alle doelpunten in deze wedstrijd gescoord door een efficiënt spelend SVBO. Na de rust hield Elim de deur op slot en kan het zich komende week voorbereiden op de bekerkraker thuis tegen competitiegenoot v.v. de Weide.
Sterke beginfase SVBO
SVBO liet duidelijk zien wat haar intenties waren want in de beginfase speelde het met vol gas vooruit. Een eerste corner door Wielens kon dan door Diphoorn net worden weggekopt. Na een kwartier spelen was het Gerdes, die alleen voor de keeper stond maar deze wist met een prima actie de openingstreffer te voorkomen. SVBO had meer balbezit in deze periode maar wist dit niet in doelpunten uit te drukken omdat Elim verdedigend goed stond opgesteld.
Ook een kopkans van Veenstra ging nipt over. De 2de corner in de wedstrijd werd door de vrijstaande R. Wolbers bij de 2de paal ingekopt (1-0). Halverwege deze helft was er balverlies op het middenveld en een snelle omschakeling zorgde ervoor dat de bal bij Veenstra kwam. Deze gaf een afgepaste voorzet op Gerdes en deze wist van dichtbij de 2-0 binnen te tikken. Vanaf de aftrap kwam SVBO alweer snel in balbezit en Kroeze kreeg zowaar een enorme grote kans om met een lobje de 3-0 te scoren maar gelukkig voor de meegereisde supporters zagen zij de bal naast de goal verdwijnen en kwam Smit met de schrik vrij.
Elim probeert iets terug te doen.
Uit een vrije trap van Elim, genomen door Prijs, was het een makkie voor Ebeltjes om de bal klem vast te houden. Na een half uur spelen was het jeugdtalent Diphoorn met een prachtige soloactie in de buurt van keeper Ebeltjes aangekomen maar een krachtig schot zat er helaas niet meer in. Een snelle aanval over de rechterflank zorgde ervoor dat Gerdes met zijn uitgestoken been makkelijk door de defensie heen de 3-0 kon binnen lopen. Elim probeerde nog iets terug te doen uit een corner vlak voor rust maar de inzet van Prijs werd door Y. Benjamins overgekopt. Vlak voor tijd moest J. Doldersum nog een blessurebehandeling ondergaan na een venijnig tikje van Hidding. Zo werd er met een achterstand de kleedkamer opgezocht.
SVBO probeert druk te zetten
SVBO voelde dat er nog meer te halen viel want uit de 1ste corner in deze helft ging het bijna weer mis. Het was spits Klomp die meeverdedigend de bal weg moest koppen. De ingevallen Dekens zag zijn harde schot overgaan nadat hij vanaf eigen helft was gestart. Het spel verruwde enigszins en SVBO kreeg meerdere vrije trappen te nemen. Ook een schot van de ingevallen Brands na een snelle assist van Veenstra ging over. Trainer Hegeman wisselde Hidding voor Vos en ook de gebroeders Koops aan Elimzijde wisselden elkaar af.
Na een opzichtig duw gegeven aan Metselaar moest Veenstra het met de eerste gele kaart bekopen van deze middag door de overigens goed leidende scheidsrechter Moed. Keeper Smit moest ook nu weer een goede redding brengen bij een strak ingeschoten corner. De volgende corner van de ingevallen Camies ging aan iedereen voorbij en zo belandde de bal over de zijlijn aan de andere zijde.
Wisseling van de wacht
De inmiddels met geel voorziene J. Doldersum werd gewisseld door ten Oever en ook Klomp werd vervangen door verse kracht Koekoek. SVBO bleef het maar proberen en een afstandsschot van Brands vloog over de goal. Uit een cornerbal van Prijs was het D. Doldersum die vanuit een scrimmage bijna de eretreffer wist te scoren maar Ebeltjes was weer goed bij de les. Ook de doelpoging uit de volgende corner werd door hem vakkundig gegrepen na een goede kopbal van Y. Benjamins. De goed spelende Diphoorn werd nog vervangen door A. Benjamins en D. Doldersum kreeg nog een kansje maar schoot te slap in om Ebeltjes het moeilijk te maken. Met dit laatste wapenfeit werd de wedstrijd door scheidsrechter Moed afgefloten. Volgende week speelt sc Elim thuis de bekerkraker tegen competitiegenoot v.v. de Weide.
Doelpuntenmakers:
21 min. 1-0 R. Wolbers.
25 min. 2-0 R. Gerdes.
31 min. 3-0 R. Gerdes.
Man of the match: P. Metselaar.
Opstelling: R. Smit, B. Koops (62. M. Koops), W. Boertien, E. Njagul, P. Metselaar, J. Doldersum (72. T. ten Oever), Y. Benjamins, D. Diphoorn (84. A. Benjamins), D. Doldersum, J. Prijs en H. Klomp (72. R. Koekoek).
Wissels:, A. Benjamins, R. Koekoek, M. Koops, T. ten Oever en L. Terpstra.
Foto: De razende reporter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen