SV Pesse Vrouwen 1 wint vrouwelijke variant Protos Weering zaalvoetbaltoernooi, de Ladies Cup 2023

47 teams begonnen op donderdag 28 december 2023 aan de 1e ronde van de Lady’s Cup 2023. Na de halve finale op donderdag 4 januari 2024 stond op zondag 7 januari 2024 de finale in Sporthal De Eendracht in Zwartemeer op het programma. SV Pesse Vrouwen bleef deze finaledag net als in de 1e ronde en halve finale ongeslagen. Resultaat: een finaleplaats en winst na strafschoppen tegen NWVV/Titan Vrouwen 1.

Finaledag
De poule-indeling voor de finale op 7 januari 2023 bestond voor SV Pesse Vrouwen 1, uitkomend in poule A, uit: VV Hollandscheveld, VVAK en FC Klazienaveen. In de 1e wedstrijd de streekderby tegen VV Hollandscheveld. Deze wedstrijd werd met 1-0 gewonnen. Een goede start van de finale dag. De tweede wedstrijd stond er weer een tegenstander uit de regio op het programma, VVAK. Deze wedstrijd weinig kansen over en weer en deze wedstrijd eindigde in een stand waarmee de wedstrijd begon, 0-0. De laatste wedstrijd in de poule moest worden gespeeld tegen FC Klazienaveen. Een gelijkspel was voldoende om door te gaan naar de kruisfinale. Twee goed
voetballende ploegen hadden niet de intentie om voor een gelijkspel te gaan maar voor de winst. SV Pesse kwam op een terechte 1-0 voorsprong. Enkele minuten voor tijd maakte FC Klazienaveen gelijk. Dit werd ook de eindstand waardoor beide ploegen doorgingen naar de kruisfinales.

Kruisfinale SV Pesse Vrouwen 1 tegen JVZ Zuidwolde Vrouwen 1
In deze kruisfinale stonden de ploegen uit de 2 mooiste dorpen uit Drenthe, Pesse en Zuidwolde, tegen over elkaar. Een finalewaardig affiche. Deze wedstrijd was spannend tot de laatste seconde. Beide ploegen kregen kansen om te scoren, maar door de paal en goed keepsterwerk van beide keepsters bleef de brilstand op het scorebord staan. Deze wedstrijd moest beslist worden door strafschoppen. Waar SV Pesse Vrouwen overtuigend de 3 strafschoppen binnenschoot, werd er 1 strafschop gemist door JVZ Zuidwolde. Hierdoor bereikte de SV Pesse Vrouwen, die als team groeide in het toernooi, de finale.

Finale SV Pesse Vrouwen 1 tegen NWVV/Titan Vrouwen 1
Onder het toeziend oog van het vele publiek, in een “uitverkochte” Sporthal De Eendracht in Zwartemeer, werd er een spannende pot zaalvoetbal op de houten vloer gelegd door beide teams. SV Pesse Vrouwen 1 was de betere in de finale, maar kwam 2 keer op achterstand. Door goed en effectief voetbal kwam een veerkrachtig SV Pesse Vrouwen 1 tot 2 keer terug in de wedstrijd. De 2-2 viel in deze 2 keer 10 minuten finale 2 minuten voor tijd. Hierna werd er door beide teams niet meer gescoord. Strafschoppen moesten in deze bloedstollende finale uiteindelijk de beslissing brengen. Dat de speelsters en keepster van SV Pesse Vrouwen 1 hier ervaring in hadden vanuit de kruisfinale bleek in de finale. 3 goed ingeschoten strafschoppen en 1 gemiste strafschop van NWVV/Titan zorgde voor de eindoverwinning van dit perfect georganiseerde toernooi en een enorme vreugde.

SV Pesse weer volop zichtbaar op de denkbeeldige kaart
Door deze overwinning in dit prestigieuze vrouwen zaalvoetbaltoernooi staat SV Pesse weer op de kaart. Volop aandacht voor de overwinning van SV Pesse Vrouwen 1 op RTV Drenthe nieuws, RTV Drenthe Sport, Onze Club en de facebookpagina’s van De Razende Reporter en de Ladiescup. Mooi om te zien dat er ook veel aandacht naar het vrouwen (zaal)voetbal gaat