Superleague team Café de Schout verliest van effectief Café de Dissel

 

Staphorst – In de derde wedstrijd van het seizoen was Superleague team Café de Schout niet opgewassen tegen Café de Dissel. Na de singlepartijen toonde het team uit Staphorst zijn klasse in de koppelpartijen: 8-2.

Café de Schout startte de wedstrijd met twee nieuwe gezichten in de basisopstelling, namelijk Bertin Blokzijl en Hans de Vries. Tijdens de Round Robin werd al snel duidelijk dat het een gelijkopgaande strijd zou gaan worden. De punten gingen gelijk op en uiteindelijk was er een beslissende leg nodig om te bepalen wie het eerste punt van de wedstrijd zou winnen. Bert Jan Mulder wist namens Café de Schout echter niet de dubbel te vinden, waardoor Martijn Dragt de thuisploeg op voorsprong bracht.

De dubbels bleven Bert Jan tijdens de singlepartij parten spelen. Ondanks het feit dat Bert Jan scorend sterker was, kwam Martijn Dragt met 3-0 voor. Even leek het erop dat Bert Jan vanaf de vierde leg de wedstrijd kon kantelen, maar Martijn voorkwam dit alsnog met een geweldige 151 finish: 4-1. Hans en Bertin wisten vervolgens hun single wel te winnen met 4-2, waardoor beide teams weer in evenwicht kwamen. Helaas wist Martijn Meinen zijn partij tegen Arjan Konterman niet te winnen.

In de koppelpartijen ging het wederom gelijk op, maar gaf Café de Dissel een les in effectiviteit. In de eerste koppel wist Martijn Dragt een vroege break van Café de Schout te voorkomen door achtereenvolgens 180 en 165 te scoren. Vervolgens gooiden de Staphorstenaren een zeer goede leg voor het beslissende punt waardoor Bert Jan en Bertin namens het Hoogeveense team het eerste koppel verloren met 3-2. Hans en Martijn wisten hun koppelpartijen ook niet te winnen, resp. 3-0 en 3-2, waardoor Café de Dissel zeker was van de winst.
In de laatste koppelpartij konden Bert Jan en Bertin wederom de beslissende leg niet naar zich toetrekken waardoor ook deze met 3-2 verloren ging. In de afsluitende solopartij was wissel Michail Mulder niet opgewassen tegen Arjan Konterman waardoor de einduitslag uitkwam op 8-2.
Door dit verlies blijft Café de Schout als enige team nog puntloos. Komende zaterdag zal er wederom gestreden worden voor de eerste punten van het seizoen. Dan is in Heerde de Makkers van Wilma de tegenstander.