Sport

Succesvolle zaterdag voor HAC’63

Hardenberg/Ruinen-Ruinerwold – Op zaterdag 18 maart 2023 namen meerdere hardlopers van HAC’63 deel aan loopwedstrijden. Voor de crossliefhebber was er de Oldemeijercross in Hardenberg. Ook het wegseizoen gaat weer van start. Zo stond de Kroeg tot Kroegloop van Ruinen naar Ruinerwold op de agenda. Naast de regen uit de regenbuien, regende het ook prijzen voor de atleten van HAC’63.

De Oldemeijercross

De Oldemeijercross vindt plaats rondom recreatieplas De Oldemeijer. Door het mulle zand en de pittige klimmetjes is het een uitdagend parcours. Bij de jeugdcategorieën werden er gelijk al mooie prestaties geleverd. Bij de meiden tot 12 jaar (1250m) werden Daphne Veuger en Lieke Vredeveld respectievelijk tiende en vijftiende. Bij de meiden tot 15 jaar (1250m) was er de winst voor Tara Benjamins, want met 4:52 minuten wist ze als enige binnen de vijf minuten te finishen. Lieke Snoeken miste het podium net, maar met 5:19 minuten mag ze zeker tevreden terugkijken op haar cross. Myrthe Wolting werd knap vijfde in deze categorie en zij eindigde ruim binnen de zes minuten.

De volwassenen konden kiezen voor een wedstrijd over 6 of 9 km. Bij de mannen senioren veroverde Gert-Jan Stevens knap het zilver op de zes kilometer. Op deze zelfde afstand pakte Harm-Jan Martens de overwinning in de categorie mannen 40+. Deze wedstrijd maakte ook deel uit van de crosscompetitie. Martens laat zien dat hij oppermachtig is in zijn klassement, want hij won vijf van de vijf crossen. Jan-Bart Kip rondde deze 6 km cross af in een nette tijd van 25:50 minuten. Karel Prins nam deel bij de mannen 50+. Hij finishte zijn 6 km binnen het halve uur en werd hiermee tiende. Bij de dames senioren werd Ilona Stille achttiende in een sterk deelnemersveld. Alida Jansma werd netjes vijfde bij de vrouwen 50+.

Rob van de Graaf en Aard van der Vinne gingen van start bij de langste afstand. Beide mannen namen deel bij 50+ categorie. Als enige twee wisten ze binnen de 38 minuten te finishen. Hierdoor werden ze eerste en tweede. Jans Berghuis deed mee bij de mannen 60+. Met 46:44 minuten werd hij vijfde. Bij de vrouwen 50+ kwam Laura Batterink uit onder de vlag van HAC’63. Ze pakte de overwinning. Marian Booijink, Manon Vos en Jacqueline ten Brummelhuis werden respectievelijk vijfde, zesde en zevende.

Kroeg tot Kroegloop

De Kroeg tot Kroegloop is een wedstrijd waarbij de lopers in één rechte lijn van de start naar de finish lopen. Dit jaar was de start in Ruinen en de finish in Ruinerwold. Hierbij overbruggen de lopers een afstand van 9,4 km. De lopers kregen onderweg verkoeling van een regenbui, die netjes boven de groep met lopers mee bleef bewegen. Dit deerde Erik Leusink niet om de overwinning te pakken. Met een tijd van 30:31 minuten bleef hij de rest ver voor. Marnix Prins behaalde een nette negende plek bij de mannen senioren, met een gemiddelde van onder de vier minuten per kilometer. Michel Gort finishte als zestiende in 44:51 minuten. Marc Wegman werd knap vijfde bij de mannen 50+ in een nette tijd van 42:14 minuten. Laura Prins en Tamara de Vries namen deel bij de vrouwen senioren. Ze mochten samen het podium beklimmen, want ze werden eerste en tweede. Bij de vrouwen 50+ mocht Heidy Snijders ook op het podium verschijnen, want ze behaalde het zilver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen