Strijdlustig Elko vergeet zichzelf te belonen

ELIM – Elko heeft zijn tweede competitiewedstrijd van de zaalcompetitie niet om weten te zetten in winst. In de eigen thuishal werd verloren van Devinco uit Deventer. In het eerste half uur startten de Elkoërs briljant, alleen de gasten kwamen later in de eerste helft op stoom. Hierdoor gingen beide teams rusten bij 12-14. Na rust was Elko de bovenliggende partij. Met als gevolg dat de thuisploeg eerst langszij kwam, waarna het brutaal de leiding nam. In een spannend slotstuk vergat Elko de wedstrijd in het slot te gooien waardoor Devinco er alsnog met de punten vandoor ging: 20-22.

Door Michel Otten

Maximaal resultaat

Na een goede competitiestart verleden week had Elko alles om voor te spelen tijdens de eerste thuiswedstrijd in poule 2C. De tegenstander was Devinco dat zijn eerste wedstrijd had gewonnen van Hellas’63. Kortom, twee ploegen die speelronde 2 aanvingen met een winstpartij op zak.

Uitstekende start niet voldoende

Nadat scheidsrechter Okken om 18.00 uur het beginsignaal had gegeven in sporthal de Brug, was het Elko dat zijn eerste twee schoten verzilverde in doelpunten: 2-0. Nadat Devinco ook tot scoren kwam was de wedstrijd in evenwicht bij 4-4. Hierna waren het gasten die makkelijker de korf wisten te vinden. Via 4-6 werd het 6-10 waarna het vlak voor rust 9-13 stond in het voordeel van de ploeg uit Deventer. Een goede eindfase waarin Elko nog driemaal tot scoren wist te komen zorgde voor een 12-14 ruststand.

Elko knokt zich terug

Na rust produceerde Devinco de eerste treffer in het laatste half uur (12-15), maar hierna volgde een zinderende opleving aan Elko-zijde. Doordat er verdedigend meer druk werd gegeven, voornamelijk aan de achterkant van de korf stagneerde de aanvalsmachine van de Deventenaren. Elko ging aanvallend met meer vertrouwen schieten en de juiste mensen werden in stelling gebracht. Hierdoor werd het akelig spannend en speelde de thuisploeg zich terug in de wedstrijd via 15-16, 16-17 en 17-18.

Bovenliggende partij

De gelijkmaker die hierna volgde was op basis van het spelbeeld in de tweede helft meer dan verdient. Nadat de 18-18 van afstand door de korf viel wist Elko door te drukken naar 20-18. Een time-out moest de puntjes op de i zetten voor de laatste 8 minuten om de winst veilig te stellen.

Beloning blijft uit

Ondanks het feit dat Elko de wedstrijd in het laatste half uur wist om te buigen, lukte het de thuisploeg niet de wedstrijd in het slot te gooien. Nadat de wedstrijd wederom in evenwicht kwam bij 20-20, gingen de gasten er ook vandoor met de winst: 20-22.

Perspectief

Een nederlaag met perspectief voor de formatie van trainer/coach Johan van Tilburg. Een sterk tweede half uur was niet voldoende voor een resultaat, maar biedt wel voldoende aanknopingspunten om volgende week met vertrouwen af te reizen naar Delden. Elko gaat dan op bezoek bij Zwart Wit. Aanvang van dit duel is 17.15 uur.