Stratenvolleybalkampioenschap van Hoogeveen gaat van start

Hoogeveen – Het stratenvolleybalkampioenschap van Hoogeveen gaat volgende week in alle hevigheid van start. Maar liefst 24 teams hebben zich aangemeld en dat is voor de organisatie een doorslaand succes. De poulewedstrijden worden op maandag 17 juni en donderdagavond 20 juni in sporthal Trasselt gespeeld. De beste acht teams plaatsen zich voor de finale op zaterdag 22 juni. 

Op maandagavond 17 juni gaat het kampioenschap van start met twee poules van zes ploegen. De poulewedstrijden duren van 19.00 uur tot ongeveer 22.15 uur. In poule 1 zijn de volgende stratenteams ingedeeld: De Schoof 2, Kinholtsweg 1, Elrits, Het Roefje, Van Hogendorpstraat en Edelhert 2. In poule 2 spelen Edelhert 1, Kinholtsweg 2, Citroenvlinder, Pijlkruid, Winde en Koningspage. De poulewinnaars van de twee poules gaan rechtstreeks naar de finalepoule op zaterdag 22 juni. De nummers 2 en 3 van de poules kruisen tegen elkaar voor de laatste twee plekjes in de finalepoule. Elke wedstrijdavond gaan er vier teams naar de finale.
Op donderdag 20 juni worden de wedstrijden gespeeld in poule 3 en 4. Poule 3 bestaat uit De Schoof 1, Atalanta, Kolblei, Van Echtenstraat, Alver en De Vlegel. In poule 4 spelen Aletta Jacobshof, Rietgans, De Wanne, Egel, Hennepkamp en Boommarter. Ook deze avond wordt er van 19.00 uur tot ongeveer 22.15 uur gespeeld. De nummers 2 en 3 van beide poules spelen om 22.00 uur kruisfinales om twee plaatsen in de finale. 
In het wedstrijdreglement is opgenomen dat minimaal 80% van de spelers woonachtig moet zijn in de straat van het desbetreffende straatteam. Er mogen maximaal twee Nevobo-spelers in het veld staan. Verder moeten er minimaal twee dames in het veld staan. De minimale leeftijd van de deelnemers is veertien jaar. De poulewedstrijden duren twee keer twaalf minuten.

Op zaterdag 22 juni beginnen de finalewedstrijden in twee poules van vier teams om 16.00 uur en de finale tussen de poulewinnaars begint om 19.00 uur. Dan wordt bekend welke straat zich sinds jaren weer stratenvolleybalkampioen van Hoogeveen mag noemen.   
Tijdens de poulewedstrijden fluiten en tellen de teams zelf. Op zaterdag zorgt de organisatie  voor gediplomeerde scheidsrechters. Dan hoeft er door de deelnemende teams alleen geteld te worden.

Supporters zijn van harte welkom. Juist iedereen die niet mee doet of niet mee kan doen, is welkom om de stratenteams aan te moedigen. De kantine in sporthal Trasselt is tijdens de wedstrijden en na afloop geopend om ook gezellig met elkaar na te kunnen praten. Ieder deelnemend team krijgt ook een lekkere portie bitterballen.

Het team met het leukste tenue krijgt een prijs, dus de organisatie is heel benieuwd met wat voor creaties de teams meedoen.