Sterke start De Schout/Kluin Schilderwerken niet voldoende

Veendam – De darters van Superleagueteam De Schout/Kluin Schilderwerken hebben zaterdag wederom geen punten kunnen behalen in hun wedstrijd tegen Status Bar Veendam. Ondanks een goede start was het thuisteam nipt te sterk: 6-4.

De Hoogeveners starten in de Round Robin sterk. Als snel wordt een 5-1 voorsprong genomen en deze voorsprong weet De Schout/Kluin Schilderwerken deze keer ook vast te houden. Er worden nog twee legs afgestaan waarmee het eerste wedstrijdpunt op het scorebord is gezet.

Via Bert Jan Mulder duwt De Schout/Kluin Schilderwerken meteen door in de eerste singlepartij. Hij wint overtuigend met 4-0 van Danny Holt. Het thuisteam uit Veendam blijkt daarna pas echt wakker te worden en geeft Robert Tebbes, Jan Kats en Wesley Kranghand in hun singlepartijen overtuigend het nakijken. Daarmee komt de tussenstand halverwege met 3-2 in het voordeel van Status Bar.

De Schout/Kluin Schilderwerken werd wederom getest door veerkracht te tonen in tijdens de koppelpartijen. Helaas lukte dit onvoldoende. Mulder en Kranghand verloren hun eerste partij nipt met 3-2. Tebbes en de ingevallen Dennis van der Ende redden het vervolgens in hun twee partijen eveneens niet, waardoor Status Bar in rap tempo de wedstrijd in hun voordeel besliste. Mulder en Kranghand deden nog iets terug door de laatste koppel te winnen.

In de laatste solo beperkte Van der Ende de schade door met 4-1 te winnen van Henk Westerhof en zo de eindstand te bepalen op 6-4. Daarmee gaan de Hoogeveense darters de winterstop in op de laatste plaats op de ranglijst. Een plaats waar zij aan het einde van het seizoen niet meer moeten staan. Op 18 januari zal het seizoen voor De Schout/Kluin Schilderwerken verder gaan met de kraker thuis tegen SLT De Planeet.