Spannende derby v.v Hollandscheveld – v.v Hoogeveen

Hoogeveen – Een echte derby vandaag in Hoogeveen, al leek het daar in het begin van de wedstrijd niet op. In het begin van de wedstrijd werd Hoogeveen in het zadel geholpen door vv Hollandscheveld. De eerste kans van de wedstrijd was voor vv Hollandscheveld.

Het schot van Merlijn Odink werd met de vingertopper eruit getikt door de keeper van Hoogeveen, Maar daarna kreeg Hoogeveen enkele cadeautjes van Hollandscheveld waardoor ze zeer makkelijk op voorsprong kwamen. Een hoge bal keek geen probleem voor Lennard Vos, maar hij komt in botsing met een speler van Hoogeveen en de bal rolt zo binnen. De scheidsrechter zag hier geen overtreding in en dus staat al al vroeg in de wedstrijd 1-0. En na nog geen kwartier laat diezelfde Lennard Vos de bal los en veroorzaakt een penalty, deze wordt prima binnen geschoten. Maar in de minuut daarna is het Jeroen Everts die op het doel van Hoogeveen afgaat en de aansluitingstreffer scoort 2-1. En het is Roy Strijker die even later maar net naast kopt en Jan Hagen komt net te kort om de bal binnen te tikken bij de tweede paal. Maar dan weer een penalty voor de thuisploeg. Devlin Hartman krijgt de bal tegen zijn hand en dus kan Hoogeveen wederom aanleggen vanaf 11 meter ook deze wordt binnen geschoten. vv Hollandscheveld verliest dan de bal op het middenveld en de bal wordt met een mooie trap over Lennard Vos heen geschoten en lijkt de wedstrijd al voor rust gespeeld.

Maar na rust heeft vv Hollandscheveld zich volledig herpakt en is het Merlijn Odink die de 4-2 maakt en daarna ziet Hollandscheveld kansen en gaat als een team de strijd aan, waarbij de spelers van Hoogeveen steeds meer tegen elkaar tekeer gaan en zichzelf wat uit de wedstrijd halen hierdoor. De ingevallen Danny Mol geeft een goede voorzet op Jan Hagen en hij mist op een haar na. Dan een vrije trap voor Hollandscheveld en Thom Koopman legt de bal precies op het hoofd van Roy Strijker en hij kopt de 4-3 binnen. Dan wordt zelfs de geblesseerde Robin Bijl nog binnen de lijnen gebracht om nog een doelpunt te forceren en wordt er met lange ballen geprobeerd om de spitsen te bereiken. Maar helaas voor vv Hollandscheveld gaat de bal er niet meer in. Maar trainer John Kikkert kan trots zijn op zijn team wat ze vandaag hebben laten zien. Volgende week speelt vv Hollandscheveld tegen SVN”69 op de Oosthoek, aanvang 14.30 uur Verslag en foto: Jessica Mol