Solide overwinning Noordscheschut op Zeerobben

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut met 1 – 0 gewonnen van Zeerobben uit Harlingen. De score doet vermoeden dat het een spannende wedstrijd was, maar dat was geenszins het geval. De bezoekers produceerden in negentig speelminuten niet één doelrijpe kans. Ondanks het veldoverwicht was de equipe van oefenmeester Marc van Meel zelf ook niet bij machte om meer dan een handvol goede mogelijkheden te creëren.

 

De omstandigheden waren herfstachtig druilerig te noemen. De thuisploeg schoot voortvarend uit de startblokken. Al na vijf minuten dook Nick Koster vrij op voor het doel van Zeerobben. Hij schoof het speeltuig echter langs de verkeerde zijde van de paal. Na een kwartier spelen was Koster andermaal dicht bij de openingstreffer. Ditmaal belandde zijn inzet klemvast in de handen van de sluitpost van de bezoekers. Noordscheschut deelde in deze fase van de wedstrijd de lakens uit, maar kwam niet tot grote kansen. Een inzet van aanvoerder Dennis Hooijer bereikte net het hoofd van Rijnald Vos niet. En in de daaropvolgende scrimmage wisten meerdere spelers op rij het leer niet doeltreffend af te drukken. Na een half uur spelen was het dan toch raak. Een majestueuze steekpass van Danny Bouwman bereikte Koster, die oog in oog met de keeper beheerst de 1 – 0 aantekende. Volledig terecht, want de gasten kwamen tot dan toe niet of nauwelijks in het epistel voor. Het enige wapenfeit van de bezoekers was op slag van rust. Op de rand van het zestienmetergebied mocht men aanleggen voor een vrije trap, maar deze belandde in de zorgvuldig opgestelde muur.

 

De tweede helft trok Noordscheschut andermaal ten aanval, om de voorsprong zo spoedig mogelijk verder uit te breiden. Een kopbal van Vos, na een corner van Melvin Mol, scheerde rakelings over de deklat. De druk werd opgevoerd, maar men speelde in een te laag tempo en was onzorgvuldig in de eindpass om de defensie van de bezoekers te doen wankelen. Langzaam maar zeker trokken de donkere wolken samen boven sportpark De Meulewieke. Dit kwam het spel niet ten goede. Regenbuien en windstoten wisselden elkaar in rap tempo af en de vroege duisternis deed zijn intrede. Spaarzame wapenfeiten kwamen van de voet van Mol. De eerste vrije bal van Mol verdween over. De tweede vrije bal vond het hoofd van Koster, die geheel vrijstaand het speeltuig jammerlijk voorlangs kopte. En een derde vrije bal belandde in de muur. Het absolute slotakkoord was van Bouwman. Hij mocht aanleggen voor de laatste vrije trap van deze middag. Deze belandde op weergaloze wijze in de winkelhaak, helaas echter wel van de ballenvanger, vele meters hoger dan gepland.

 

Noordscheschut kan weer drie belangrijke punten bijschrijven aan het totaal. Zonder echt groots te spelen, was de overwinning terecht en kwam geen moment in gevaar. Volgende week speelt Noordscheschut de inhaalwedstrijd uit tegen PKC ’83. Mocht deze wedstrijd winnend worden afgesloten dan bezet Noordscheschut een keurige stek binnen de top drie van de 1e Klasse E tijdens het winterreces. Een prestatie van formaat!

 

Man van de wedstrijd: Robin Sikken.