Sport

Sidokwan wint meerdere malen goud op de Nederlandse kampioenschap Taekwondo Sparring en Style

Jari Dekker coachte zijn spelers naar een plek op het podium. Team Sidokwan scoorde zaterdag bij het sparren vier maal goud, drie zilver en een maal brons.Ondanks het grote succes van team Sidokwan waren begeleiders Jari Dekker en Larry Meyer niet tevreden en kritisch op de Taekwondo Bond. Meerdere malen is dit kampioenschap uitgesteld en verschoven. „Het aantal deelnemers was schrikbarend laag.

Door Larry Meyer

In enkele gevallen bestond een poule uit één deelnemer en ben je automatisch kampioen. Ik ben meer dan 35 jaar lid van de Taekwondo Bond en ik vind dit echt een diepte punt. Ik weet dat er stappen ondernomen worden om het tij te keren en hoop van harte dat het goed komt”, aldus Meyer die zeer tevreden was over de prestaties van Sidokwanners. Helaas was het Jurre Mars niet gegund zijn wedstrijd uit te strijden. Mars raakte geblesseerd aan zijn teen waarvan het bloeden niet gestelpt kon worden binnen de gestelde tijd. Reglementair verliest men dan de partij.

Nipt titel gepakt

Ismael deLima, net hersteld van schouderblessure, vocht zijn laatste partij in de kadetten klasse. De laatste keer verloor hij van Nathan Londt omdat hij vanwege deze blessure niet verder kon vechten.. De Lima vocht in hoog tempo en gaf Londt geen ruimte. De Lima scoorde goed naar het hoofd en won de finale met ruim punten verschil. Mooiere afsluiting als Nederlands Kampioen kon hij niet bedenken. De andere kadet die dit weekend ook Nederlands kampioen is geworden is Djayden Zuidema. Zuidema gaf het in de laatste ronde bijna op. In de pauze hamerde Dekker er nog op dat hij zijn concentratie vast moest houden en zijn eigen partij moet vechten. Het scheelde nipt maar met één winst punt kon hij toch de titel meenemen.

Junior kampioen

Junior Robin van de Berg draait al ruim tien jaar mee en won zaterdag wel zijn mooiste prijs. De Nederlandse junior titel. In de finale tegen Iskalen uit Utrecht zag hij kansen om naar het hoofd te scoren. Hij scoorde goed door zijn explosiviteit waarmee de achterstand van Isakelen alleen maar groter werd. Coach Dekker was erg blij voor Van den Berg en de derde titel op rij. De gebroeders Kevin en Brian Prent komen beiden uit in de zwaarste herenklasse. Brian lootte als eerste tegenstander Samson uit Uden. De sportman van Hoogeveen en Drenthe maakte goed gebruik van zijn ervaring en lengte Na winst in eerste ronde, werd ronde twee niet uitgevochten. Na een minuut trof Prent zijn tegenstander Samson vol op de neus en kon deze niet verder vechten. Achteraf bleek gelukkig dat de neus niet gebroken was. Broer Kevin Prent werd hiermee automatisch tweede in de poule.

Hoogst haalbare

Lieke Heling kon haar Nederlandse titel niet prolongeren. De halve finale won zij superieur van Belgraef. In de finale tegen Bousnane kwam Heling snelheid te kort. Bousane was erg sterk met haar voorste been waarop Heling geen antwoord had. In de laatste secondes van de eerste ronde lette Heling niet op en gaf onnodig een hoofdtreffer weg en verloor onnodig. In ronde twee was Bousane te sterk. Geen goud maar wel een dik verdiend zilver. Miguel Molenaar was afgelopen week ziek en was niet scherp tegen de sterke Kumar uit Den Haag. Zilver was zaterdag dan ook het hoogst haalbare voor Molenaar. Tot slot was er nog brons voor Delano Molenaar.

Sidokwan scoort ook op NK taekwondo stijl kampioenschap

Zondag werd ook het NK taekwondo stijl gehouden. Voor het eerst in de geschiedenis van Sidokwan werd ook hieraan deel genomen. Bij Stijl kampioenschappen gaat het om de technische uitvoering van stijlpatronen. De jury beoordeelt op juistheid van de uitvoering, kracht en dynamiek. Joost Knol en Ronja Marissen (beiden twaalf jaar) waren de laatste twee toernooien als mix team succesvol geweest. Ook zondag ging het ook weer goed, ondanks dat Marissen vanwege een blessure haar pols in het gips had. Team Reflex scoorde toch beter en mocht Sidokwan in plaats van de titel, zilver meenemen naar Hoogeveen. Individueel behaalde Joost Knol in een poule van zes deelnemers de tweede plaats. Coach Monique Averesch kijkt met dit resultaat tevreden terug op deze eerste deelname aan het Nederlandse Kampioenschap. In team competitie boven 31 jaar eindigde zijzelf op de eerste plaats. Samen met spelers uit Oss vormt zij een team waarmee zij zondag met de hoogste score Nederlands kampioen is geworden. Individueel eindigde Averesch op een gedeelde derde plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen