Sidokwan: 12 medailles op jeugdtoernooi

Nijmegen/Hoogeveen: Met 5 gouden, 4 zilveren en 3 bronzen medailles eindigde Sidokwan afgelopen zaterdag in het clubklassement op de 2e plaats bij het Yoosin taekwondo jeugdtoernooi in Nijmegen. Taekwondo United ging Sidokwan voor.

Gouden medailles waren er voor Delano Zuidema (Kadet) die de finale won met een technisch knockout van Ramesh Eghbal uit Almere. Inas Bengrad (Kadet) die overtuigend haar finale won met ruim verschil van Susanne de Keijzer uit Veldhoven was ook goed voor goud. Lieke Heling (Kadet) besliste de finale voortijdig, haar tegenstander was de Haagse Hind Lamsallak. Miguel Molenaar (aspirant) verloor bijna de finale door niet toegestane traptechnieken naar het hoofd. In de laatste fase van het gevecht wist hij toch nog de winst naar zich toe te trekken. De finalist van Maike Smit (junior) kwam niet opdagen waardoor Maaike automatisch eerste werd.

Vier keer zilver betekent dat de volgende spelers zich goed naar de finale hebben gevochten maar toch hun meerdere moesten erkennen. Terence Geraerds Thesing (kadet) deed goed zijn best maar kon niet in zijn spel komen. Terence verloor van Jan Calis uit Nijmegen. De finale van Djayden Zuidema (aspirant) had het in de finale tegen Sven Rigtering uit Veldhoven best zwaar. Djayden moest alles uit de kast halen maar hij kwam net te kort voor de winst. Ook bij Daniëla Oost ging de finale gelijk op maar Oriana Schaap uit Venlo was net iets beter. Charissa Maail (aspirant) verloor haar finale van de Belgische Aurore Vissers, Charissa kwam conditie tekort vanwege een kort geleden griepaanval.

Djivano Zuidema, Robin Westerlaar en Jurre Mars eindigden in Nijmegen op de derde plaats en Jeremy Xu net buiten de prijzen op een vierde plek.