Sport

Shakki Mohamed langer bij Hoogeveen

Hoogeveen – De technische commissie van hoofdklasser Hoogeveen is druk doende met het voeren van gesprekken met de huidige spelersgroep. Een aantal spelers gaven inmiddels al aan volgend seizoen ook actief te zijn bij de verrassing van de Hoofdklasse. Aan dat lijstje kan nu Shakki Mohamed worden toegevoegd.

Kleinheerenbrink en Van Dijk langer bij Hoogeveen

De inwoner van Vroomshoop is inmiddels bezig aan zijn vijfde seizoen bij de blauwwitten. Hij speelde tot 127 officiële wedstrijden waarin hij twaalf keer scoorde.
‘Ik heb het fantastisch naar mijn zin bij deze club. Het is ook mooi hoe ik mij persoonlijk kan ontwikkelen. Vorig jaar waren er in de eerste klasse nog wedstrijden bij waar het makkelijk ging. Nu in de Hoofdklasse spelen we wekelijks tegen goede tegenstanders en daar word je alleen maar beter van’, aldus Mohamed.
Opvallend is ook het feit dat hij de laatste twee seizoenen als rechtsback speelt in plaats van rechtsbuiten. ‘De toenmalige trainer John Kikkert gaf al eens aan dat hij mij op die positie wilde zetten. Toen ik dat hoorde twijfelde ik wel en vroeg ik mij af of dat wel iets voor mij zou zijn. Nico Haak heeft toen uiteindelijk doorgepakt en tot nu toe gaat mij dat prima af. In de meeste wedstrijden ligt er voldoende ruimte om mijn acties te maken en dat geeft mij veel voldoening.’

Kleinheerenbrink en Van Dijk langer bij Hoogeveen

Hoofdklasser Hoogeveen heeft opnieuw twee talenten langer aan zich weten te binden. Sebastian Kleinheerenbrink en Levon van Dijk hebben aangegeven ook volgend seizoen actief te zijn bij de verrassing van de Hoofdklasse. Beiden beginnen dan aan hun derde seizoen.

De 20-jarige Van Dijk kwam twee seizoenen geleden over vanuit de jeugd van FC Emmen. De inwoner van Dedemsvaart speelde eerder ook in de jeugd van SC Heerenveen. Hij veroverde vorige seizoen als centrale verdediger meteen een basisplaats en werd kampioen in de eerste klasse. In de kampioenswedstrijd scoorde hij de bevrijdende eerste treffer. Tot nu toe speelde hij 47 officiële wedstrijden. Vorig seizoen werd hij door de supporters gekozen tot ‘Speler van het jaar’.
Kleinheerenbrink maakte gelijk met Van Dijk de overstap naar Hoogeveen. Hij is afkomstig van het Slagharense EMMS. De pas 19-jarige middenvelder ontwikkelt zich razendsnel en speelde dit seizoen in de Hoofdklasse al een groot aantal keren in de basis. De teller staat inmiddels op 41 officiële duels.
Beiden kennen met Hoogeveen een zeer succesvol seizoen. Als promovendus pakte men meteen de eerste periodetitel en doet men nog volop mee in de strijd om het kampioenschap en promotie naar de derde divisie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s: Gerjo Stegeman

5-tal spelers langer bij Hoogeveen zaterdag

De technische commissie van Hoogeveen is niet alleen druk met de gesprekken met spelers van de zondagtak maar ook met die van de zaterdagafdeling. Nadat eerder al een aantal spelers toezegden langer bij de derdeklasser te blijven, hebben een vijftal talentvolle spelers hetzelfde gedaan.

‘Het mooiste is dat deze spelers ook actief een rol spelen binnen de jeugdafdeling van de club. Ze zijn bijvoorbeeld jeugdtrainer of leider. Dit vergroot de binding tussen de eerste elftalspelers en de jeugd’, aldus een tevreden Danny van der Sleen namens de technische commissie.
De vijf spelers die het betreft zijn: Julian Mol, Damian Dissel, Twan Reinders, Thomas Takens en Mitchel Strijker.
De 24-jarige Mol maakte deze zomer de overstap vanaf de zondagtak en speelde hiervoor bij SC Heerenveen, HZVV en De Weide. Door blessures kwam hij nog weinig in actie. De laatste twee wedstrijden voor de winterstop was dat wel het geval en de aanvaller was meteen trefzeker.
De 18-jarige Twan Reinders mag nog uitkomen voor de JO19, maar maakte vervroegd de overstap naar de senioren. Hij speelde zich al snel in de basis en vormt een belangrijke schakel op het middenveld.
Mitchel Strijker is een jaar ouder en is ook bezig aan zijn eerste seizoen bij de senioren. Hij kan terugkijken op een geslaagd debuut. Vanaf het begin speelt hij in de basis en maakt hij als centrale verdediger een solide indruk. Vorig seizoen vormde hij in de JO19 nog een duo met Thomas Takens, die ook blijft maar door blessures nog minder aan spelen toekwam.
Damian Dissel wordt binnenkort 20 jaar en kwam deze zomer over van het Asser LTC. De talentvolle aanvaller speelde tot nu toe dertien wedstrijden waarin hij vijf keer scoorde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen