SCN ziet titelkansen in rook opgaan na nederlaag tegen VAKO

In de voorlaatste speelronde van de competitie heeft SCN een kostbare 4-2 nederlaag geleden op bezoek bij VAKO. Door de nederlaag van SCN is Borger met nog één speeldag te gaan officieus kampioen doordat het een veel beter doelsaldo heeft dan haar concurrenten.

In het zonovergoten Vries waren de belangen voor SCN groot; bij een resultaat tegen VAKO zouden de Nieuwlandenaren zicht houden op de eerste plaats, al was het daarbij ook afhankelijk van de uitslag tussen koploper Borger en Fit Boys.

VAKO profiteert van ruimtes

Dat het voor SCN geen makkelijke middag zou worden bleek al vanaf de eerste minuut. De bezoekers waren uitermate slordig in balbezit en wisten de ruimtes in verdedigend opzicht niet klein te houden. Dit resulteerde na een kwartier spelen in de voorsprong voor VAKO. Nadat Nanne-Jan Koopman de achterlijn opzocht, legde hij de bal op rand strafschopgebied waar de geheel vrijstaande Milan Gorter de 1-0 binnenschoot. Ook na de tegentreffer kwam SCN maar moeilijk tot voetballen, al kreeg het wel enkele mogelijkheden tot de gelijkmaker. Zo vond Robin Veldhuis vanuit een moeilijke hoek doelman Rolf van Wijk op zijn pad, kopte Stefan Bruinsma in de handen van de doelman en kwam ook Dave Slomp niet tot scoren. In verdedigend opzicht bleef SCN daarentegen te veel ruimte weggeven waar VAKO enkele minuten voor de rust opnieuw van profiteerde. Na een uitgespeelde aanval werd de bal onder doelman Leon Reitsema in het net geschoten en keek SCN bij de rust tegen een 2-0 achterstand aan.

SCN komt tekort en lijdt kostbare nederlaag

Na de rust was het aan SCN de taak om de achterstand recht te zetten en anders voor de dag te komen dan in de eerste helft. De ploeg had wel wat meer de controle, maar tot een echt uitgespeelde aanval kwam SCN niet. Danny Kuiper was na een uur spelen wel dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn schot trof doelman Van Wijk. Na lang zoeken vond SCN met nog vijftien minuten te gaan de hoopvolle 2-1 via een schitterend schot van Bryan Marissen. SCN ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, maar is hier eigenlijk niet bij in de buurt geweest. Doordat SCN ook meer risico nam, gaf het aan de andere kant ook weer meer ruimte weg en dit werd SCN fataal door een treffer van spits André Manzeza, 3-1. Diezelfde Manzeza maakte even later ook de 4-1 waarna Justin Tellinghusen in blessuretijd de eindstand op 4-2 bracht. Al met al een terechte, maar kostbare nederlaag voor SCN die extra zuur was doordat koploper Borger ook verloor van Fit Boys (1-2).

Slotwedstrijd tegen CSVC

Door de nederlaag van SCN is Borger officieus kampioen van de vierde klasse F. Met nog één speelronde te gaan bedraagt de voorsprong van Borger drie punten op zowel Fit Boys als SCN en heeft het een veel beter doelsaldo. Volgende week wacht voor SCN de afsluiter van het seizoen in eigen huis tegen CSVC.