Sport

SCN neemt revanche op Borger en wint met 5-1

Zaterdag heeft SCN revanche genomen op Borger na de ruime nederlaag eerder dit seizoen. Op het eigen sportpark Nieuwlande won een gedisciplineerd SCN met maar liefst 5-1. Door deze zege doet SCN nog mee in de strijd om de tweede periodetitel en is de spanning om te snijden in de vierde klasse F.

 

Na de 6-2 nederlaag van SCN tegen Borger eerder dit seizoen hadden de Nieuwlandenaren in de tweede ontmoeting van het seizoen wat goed te maken. Met een aantal omzettingen in de opstelling en een uitstekende werklust kende de thuisploeg een uitstekende eerste helft.

 

SCN verdiend op voorsprong

Na een kwartier spelen was het de eerste keer dat SCN een opening wist te vinden in de defensie van Borger. Robin Veldhuis zette met een steekpass Dave Slomp voor de keeper die op zijn beurt kalm bleef en de 1-0 binnenschoot. Ook na de openingstreffer bleef SCN de betere kansen krijgen. Zo kreeg Slomp de bal tweemaal niet in het doel (van de lijn gehaald en op de paal) en werd een treffer van Marco Bruinsma afgekeurd wegens buitenspel. Op slag van rust verdubbelde SCN de score alsnog. Een hoekschop van Slomp belandde bij de tweede paal voor de voeten van Jeffrey Marissen die de bal hard onder doelman Mark Wolters door in het net schoot.

 

Aanvallers SCN gooien wedstrijd in slot

Waar bij SCN nog wel eens een terugval te zien is tussen de eerste en tweede helft te zien is, was hier tegen Borger geen sprake van. Na enkele minuten gespeeld te hebben in de tweede helft bracht de thuisploeg de score naar 3-0 via opnieuw de combinatie Veldhuis-Slomp. Borger had net als in de eerste helft moeite om door de solide SCN-defensie te komen, maar vond in de 55e minuut toch een gaatje. Hendrik Gustin speelde zichzelf vrij op rand strafschopgebied en schoot vervolgens in de korte hoek raak, 3-1. SCN liet zich door deze treffer niet van haar stuk brengen en besliste de wedstrijd nog geen tien minuten later. Een uitstekende lange pass van Erwin Smale bracht Veldhuis in stelling die op zijn beurt de score op 4-1 bracht. Het slotakkoord was er voor Jeffrey Marissen die na een verre uittrap van doelman Leon Reitsema goed zijn lichaam gebruikte en de bal vervolgens langs doelman Wolters in het net schoot. Hiermee boekte SCN een 5-1 zege op Borger en doet het nog mee in de strijd om de tweede periode met drie punten achterstand op FC Assen. Ook in de ranglijst is de spanning om te snijden. De top 7 in de 4e klasse F bevindt zich op slechts 6 punten van elkaar.

 

Duel der goede reeksen

Volgende week staat het volgende belangrijke duel op het programma voor SCN. Met drie punten voorsprong gaat SCN op bezoek bij nummer zeven Fit Boys. Dit betekent een ontmoeting tussen twee teams die in uitstekende vorm verkeren. Waar Fit Boys de laatste drie officiële duels won, zegevierde SCN in haar laatste vier wedstrijden.

 

 

Verslag: Marco Bruinsma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen