Sport

SCN heeft selectie voor 2022-2023 rond

De transferdeadline van het amateurvoetbal is voorbij en dus kunnen de clubs de balans opmaken voor het komende seizoen. Zo ook SCN. De vierdeklasser uit Nieuwlande verwelkomt deze zomer maar liefst zes spelers: Joy Eising, Pascal Engels, Jeffry Snijder, Mark Hoogeveen, Dylan Snippe en Matthieu Reitsema. Daartegenover staat echter wel het vertrek van Bart van Vliet en Henk-Jan van der Meer.

 

Joy Eising (30) komt over van VV Hoogeveen (zaterdag), de club waar hij vrijwel zijn hele leven al actief was. In eerste instantie zou Eising in het tweede elftal van Hoogeveen gaan spelen, maar op het laatste moment klopte SCN bij Eising aan en wist hem over te halen. Dit betekent voor Eising een weerzien met zijn goede vriend en ex-Hoogevener Danny Kuiper.

Daarnaast keren Pascal Engels (22) en Jeffry Snijder (33) terug op het oude nest. Engels ging twee seizoenen geleden een nieuw avontuur aan door bij HODO te spelen, maar keert nu weer terug bij de club waar hij in de jeugd opgroeide. Hetzelfde geldt voor Snijder, die elf jaar geleden SCN verliet voor VV Dalen. Bij SCN kende Snijder als speler successen door naar de derde en tweede klasse te promoveren.

Ook ziet SCN enkele jeugdspelers weerkomen en doorstromen naar de senioren. Mark Hoogeveen komt terug vanuit de jeugd van SC Elim en Dylan Snippe en Matthieu Reitsema pakken het voetbal weer op nadat enkele jaren geleden de oudste juniorenteams bij SCN onvoldoende spelers hadden om een elftal op te richten.

Tegenover de zes nieuwe spelers staat het vertrek van aanvaller Bart van Vliet (25) en verdediger Henk-Jan van der Meer (29). Van Vliet maakt door een verhuizing naar Dalerpeel voor de tweede keer de overstap naar vijfdeklasser NKVV. Van der Meer blijft daarentegen actief bij SCN, maar gaat mede door een chronische enkelblessure in het derde elftal spelen.

Foto: Marina Fieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen