Sport

Schutters verpulveren Go Ahead Kampen

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut een afgetekende 2 – 5 overwinning geboekt tegen Go Ahead Kampen. In een levendige wedstrijd, met veld kansen over en weer, stapte de equipe van Berry Zandink eindelijk weer een keer met drie punten van de mat.

 

In een regenachtig Kampen ontspon zich vanaf het openingssignaal een enerverend schouwspel. De thuisploeg was meteen enkele keren dreigend. Maar doelman Roy Boertien trad tweemaal adequaat op bij goede mogelijkheden van de gastheren. De wedstrijd golfde in rap tempo op-en-neer, mede door de drijfnatte en dus gladde kunstgrasmat.

 

In de 20e minuut was het voor Noordscheschut bij de eerste de beste aanval wel meteen raak. En hoe, een werkelijke wereldgoal Rijnald Vos. Nadat de leidsman goed voordeel gaf nam hij het speeltuig vanuit de lucht op zijn pantoffel en tekenende zo op weergaloze de 1-0 aan in de verre hoek.

Amper een minuut later verdubbelde Noordscheschut de score. Nick Koster werd de diepte in gestuurd door Mees Vos. Koster schoof het het leer behendig onder de uitstormende sluitpost door.

 

Noordscheschut nu in een tweetal minuten succesvoller trefzeker dan de voorbij weken tezamen. En er zat nog meer in het vat. Nadat beide ploegen een poging van afstand gemist zagen worden, was het in de 35e minuut wederom raak. Een scherp aangesneden vrije bal van Jos Kroezen belandde voor de voeten van Koster, die voor de tweede maal deze middag de keeper kansloos liet. De defensie van de bezoekers werd compleet overlopen. Want enkele minuten na de 0 – 3 doken Björn Schonewille en Koster andermaal vrij op voor het vijandige doel. Maar zij toonden enige clementie voor de zwalkende thuisploeg. Op slag van rust kwam alsnog de 0 – 4 op het scorebord. Rots in de branding Robin Sikken knikte bij tweede paal snoeihard raak. Ongekende weelde voor de bezoekers hij het ingaan van de rust.

 

De tweede helft begon een stuk minder voor de Schutters. Al na twee minuten lag het speeltuig achter Boertien. Vanuit een corner werd raak gekopt. Aan de andere zijde kwam Schonewille oog in oog met de keeper, maar was te sociaal in plaats van zelf doeltreffend af te ronden. In de 54e minuut trok Noordscheschut de marge weer naar vier treffers verschil. Een vrije bal van Jesse Steenbergen werd door Rijnald Vos vanuit de lucht fabelachtig in het dak van de goal gedirigeerd.

 

Dat de bezoekers na ruim een uur spelen vanuit corner nog op 2-5 kwam was slechts voor de statistieken. De gastheren kregen nog wel enkele mogelijkheden om de marge te verkleinen. Maar echt verontrusten kon dit de Schutters niet. De frustraties hoopten zich op bij de thuisploeg. En nadat men na een grove charge op Damian Smand ook nog een terechte rode prent ontving was het pleit helemaal beslecht.

 

Een formidabele teamprestatie van Noordscheschut. De beleving zowel binnen als buiten de lijnen was bewonderenswaardig. Men streed zij aan zij voor iedere meter, in schril contrast met de opponent welke opereerde als elf eilandjes en na een aantal tegenslagen als een kaartenhuis ineeen stortte. Volgende week speelt Noordscheschut een thuiswedstrijd tegen directe concurrent om promotie- en degradatieplaatsen Hulzense Boys. Als men uit hetzelfde vaatje weet te tappen als deze middag, dan kan met dit treffen vol vertrouwen tegemoet zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen