Sport

Schrijf je in voor de 10e editie van de Erflandenrun

Hoogeveen – Op woensdagavond 15 mei 2024 staat de 10e editie van de Erflandenrun op het programma. Dit is een hardloopwedstrijd door de Erflandenrun, geschikt voor jong en oud. De organisatie en sponsoren kijken ernaar uit om van dit jubileum een groot succes te maken. Verzeker jezelf van een startnummer door jezelf in te schrijven via inschrijven.nl . 

De jeugd

Om 18:00 uur klinkt het startschot voor de ‘Mini-kidsrun 600m’ (kinderen t/m 6 jaar). Om 18:15 uur gaat de ‘Kidsrun 1 km’ (kinderen t/m 10 jaar) van start. Vervolgens is er de ‘1 km’ (G-loop). Om 18:50 uur start de ‘Kidsrun 2 km’ (kinderen t/m 15 jaar). Per afstand zijn er prijzen te winnen voor de eerste drie jongens en de eerste drie meiden. De prijsuitreiking van de jeugdlopen en G-loop zijn om 19:05 uur. Sowieso verdienen alle finishers een groot applaus en een leuke en lekkere beloning!

De vijf kilometer

De vijf kilometer start om 19:35 uur. Het parcours gaat over de weg en bestaat uit twee rondes van 2,5 km. Hierdoor kan het publiek de lopers twee keer aanmoedigen. Dit is een mooie loop voor zowel recreatieve- en wedstrijdlopers.
Tijdens deze 10e editie is er geen 10 km meer: de organisatie heeft deze keuze gemaakt met als doel het avondprogramma soepel te laten verlopen, om zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken voor de buurtbewoners en de organisatie wil vooral een evenement zijn van en voor de wijk de Erflanden. Naast het feit dat er weinig deelnemers uit de Erflanden deelnamen aan de 10 kilometer, nam de algehele belangstelling voor de 10 kilometer af. De combinatie van al deze factoren heeft de organisatie doen besluiten om de 10 kilometer te schrappen van het programma.
Gelukkig kun je op de 5 km ook jouw energie kwijt door een zo snel mogelijke tijd te lopen.

De prijsuitreiking van de 5 kilometer is om 20:30 uur. Tevens kun je jouw startnummer inleveren bij de finish. Als je startnummer getrokken wordt om 20:30 uur, dan kun je nog met een mooie prijs naar huis gaan.
Voor alle prijzen geldt: je dient persoonlijk aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking!

Meer informatie

Op de website www.erflandenrun.com is er nog veel meer informatie te vinden.
De online voor-inschrijving kan tot en met 12:00 uur op 30 april 2024  via www.inschrijven.nl .
Als je jezelf nu inschrijft, dan heb je een mooi hardloopdoel om naar toe te trainen! We zien je graag op woensdagavond 15 mei, aan de start of als publiek langs de kant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen