SC Elim zet Hoogeveen zaterdag verder op achterstand

HOOGEVEEN – Het sprookje van SC Elim duurt voort. In een prachtige derbysfeer slaagde Hoogeveen zaterdag er voor zo’n 700 toeschouwers niet in de tegenstander een hak te zetten. Ondanks een snelle openingstreffer verloren de Hoogeveners uiteindelijk met 2-3 en zagen ze de tegenstander uitlopen naar acht punten.

Nederlaag in sfeervolle derby

Het feestje werd na afloop bij Elim alleen nog mag groter toen bleek dat men ook de eerste periodetitel in de wacht had gesleept. Een puike prestatie waar helemaal niets op af te dingen valt.
Zaterdag bood Hoogeveen in de eerste helft nog goed tegenstand. Nadat de eerste kruitdampen letterlijk en figuurlijk waren opgetrokken lag de bal al in het doel van Elim. Doelman Alex Padding blunderde door de bal recht in de voeten van Marcel Linthorst te spelen. Die pakte het cadeautje gretig uit, al lukte het Padding bijna zijn fout te herstellen. Zoals wel vaker startte Elim te slap aan de wedstrijd. Hoogeveen was dan ook gretiger en was via Marco Santing en Roy Strijker ook dichtbij een tweede treffer.

HET BOS INGESTUURD

Toch kwam Elim na bijna een kwartier terug uit de wedstrijd. Mike Doldersum stuurde Devlin Hartman wel heel eenvoudig het bos in en schoot de bal langs doelman Edwin Santing. Santing verving de afwezige Raymon Slot die een bedrijfsuitje had.
Na de gelijkmaker ontspon zich een boeiend schouwspel met gevaarlijke momenten aan beide kanten. Het grootste gevaar kwam echter van de gasten. Raymon Koekoek en Daymen Doldersum waren het dichtst bij een treffer. Na een half uur raakte Mike Doldersum zelfs de lat. Aan de andere kant voorkwam Alex Padding een treffer van Jesse de Haas.

ANDER BEELD IN TWEEDE HELFT

De tweede helft liet een geheel ander beeld zien. Elim ging de duels een stuk feller aan en hield de ruimtes heel klein. Men streed voorin ook voor elke meter en dat was het grote verschil met Hoogeveen, dat het ook qua fitheid leek te moeten afleggen. Jarno Prijs, Daymen Doldersum en Mike Doldersum waren dichtbij een tweede treffer. Die kon ook niet uitblijven en viel dan ook in de 65e minuut. Uit corner kopte Youri Benjamins de bal op doel, waar Jay Doldersum uiteindelijk alert was en scoorde.
Nadat Youri Benjamins een kwartier voor tijd ontsnapte aan een rode kaart, leek Elim vlak daarna de wedstrijd definitief te beslissen. Een vrijetrap van Mike Doldersum werd in het doel ‘gefrommeld’ door de ingevallen Herman Klomp.
Toch bracht Hoogeveen tien minuten voor tijd de spanning terug. Een voorzet van Damian Dissel werd prima afgerond door de helemaal vrijstaande Roy Strijker. Tot een echt slotoffensief kwam het echter niet meer, doordat Jeffrey Stenvert zijn tweede gele kaart ontving. De invaller maakte een licht natrappende beweging, hetgeen natuurlijk niet slim was met al geel op zak.

Hoogeveen zaterdag – SC Elim: 2-3 (1-1). Scoreverloop: 1e Marcel Linthorst 1-0, 13e Mike Doldersum 1-1, 65e Jay Doldersum 1-2, 77e Herman Klomp 1-3, 80e Roy Strijker 2-3. Scheidsrechter: Oostwoud. Gele kaarten: Jay Doldersum, Jarno Prijs, Youri Benjamins (allen SC Elim). Rode kaart (2x geel): Jeffrey Stenvert (Hoogeveen). Opstelling Hoogeveen: Edwin Santing, Ruben de Haas (Stenvert), Linthorst, Marco Santing, Roy Strijker, Vreeling, Hartman (Seinen), Leepel, Mitchel Strijker, Jesse de Haas, Dissel. Opstelling SC Elim: Padding, Berthil Koops, Njagul, Youri Benjamins, Marcel Koops, Boertien, Mike Doldersum, Daymen Doldersum, Prijs, Jay Doldersum (Gritter), Koekoek (Klomp).
Man van de wedstrijd: Mike Doldersum

 

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman – Foto’s: Albert Stegeman