Sc Elim wint in topper tegen Nieuwleusen maar scoort zelf niet.

Nieuwleusen – Zaterdag speelde sc Elim uit tegen degradant uit de 2de klasse s.v. Nieuwleusen uit de gelijknamige woonplaats. Nieuwleusen wat op de 2 plaats stond met de topscoorders Meijerink en Vasse in hun midden wilde vandaag de punten op sportpark ’t Klaverblad houden. Of dit tegen het sterke Elim zou lukken was nog maar de vraag want de debutant doet het tot nu uitstekend en is bezig aan een ongeslagen reeks in de eerste periode. Nadat de 2 pupillen van de week gezamenlijk het eerste doelpunt had gescoord floot scheidsrechter G. Smeenk uit Twello af voor de wedstrijd.

Er werd al snel door Nieuwleusen gescoord maar tot grote verbazing van het thuispubliek gebeurde dit in eigen doel. Verdediger Brinkman schatte zijn positie niet goed in en wist de bal in het dak van eigen doel te werken. Hij werd hiermee de allesbepalende speler van deze wedstrijd want in het verdere verloop zou er niet meer worden gescoord. Er werd vooral veel gevoetbald op het middenveld en het spel golfde over en weer. Zo blijft sc Elim ongeslagen maar moest het deze keer gebeuren met medewerking van de tegenstander. Volgende week speelt sc Elim alweer een derby want dan moet er worden aangetreden op het kunstgras tegen v.v. Hoogeveen.

1ste helft
Dat Nieuwleusen een goede voorhoede had wist Elim al want al snel na de aftrap moest Padding met zijn uitgestoken voet redding brengen. Het spitsenduo Vasse en Meijerink wisten hierbij elkaar prima te vinden want het schot van de laatstgenoemde werd geblokt. Aan de andere kant deed Prijs wat terug maar zijn kopbal op aangeven van M. Doldersum ging net naast. Huzen kreeg vervolgens aan de andere kant weer een enorme kans want keeper Padding lag al gestrekt naar de rechterhoek maar de bal kon door zijn verdediging worden weggewerkt. Aan de andere kant gaf Prijs vervolgens vanaf de rechterflank een geweldig mooie voorzet. Deze werd door Brinkman verkeerd ingeschat en zo verraste hij zijn eigen doelman in het dak van de linkerbovenhoek (0-1). Hiermee nam sc Elim verrassend de leiding. Huzen kreeg weer de kans om de gelijkmaker te scoren maar ook deze keer ging zijn afstandsschot naast. De eerste corner na een kwartier spelen voor sc Elim werd slecht weggewerkt door de defensie van Nieuwleusen maar in de return werd de bal te slap ingeschoten.
Halverwege deze helft kreeg M. Doldersum de grote kans om de score te verdubbelen maar zijn harde schot spatte uiteen op de paal. Trainer Leeuw zag dat het spel niet naar zijn wens verliep en wisselde Hoogenkamp in voor Holsappel. Hiermee werd er wat meer druk op het middenveld gecreëerd en kreeg Nieuwleusen de betere kansen. Zo moest Padding meerdere keren redding brengen en ook M. Koops moest hem helpen door een bal van de doellijn weg te werken na een schot van Meijerink. Het veelkoppige thuispubliek stond daardoor net iets te vroeg te juichen. D. Doldersum ging aan de andere zijde eens op avontuur en kwam binnen de 16 meter uit. Hier kon hij de bal niet meer kwijt omdat hij omsingeld werd door meerdere verdedigers. Uiteindelijk lag hij op de grond maar scheidsrechter Smeenk zag hierin geen penalty. De tweede corner van Elim verdween aan het einde van deze helft kansloos over de achterlijn. Hierna werden de kleedkamers opgezocht en kon beide ploegen zichzelf verwijten dat men meer had moeten scoren.

2de helft
De eerste corner in deze helft viel deel aan Nieuwleusen maar werd ver overgeschoten door Huzen. Na 2 minuten spelen kreeg Elim een corner en weer was het prijs die een fraaie voorzet gaf. Bijna gebeurde weer dat door een paniekreactie de bal in eigen goal werd geschoten, maar kon deze keer ternauwernood door keeper Hoogenkamp tot corner worden weggewerkt. De rebound hieruit leverde een gemiste kopkans op voor D. Doldersum. Na 5 minuten spelen werd aanvoerder Benjamins lelijk geraakt en moest er een blessurebehandeling plaatsvinden. Echter dit duurde nogal even voordat mocht plaatsvinden omdat scheidsrechter Smeenk behoorlijk lang liet doorspelen. Ook J. Doldersum kreeg nog een mooie kans om te scoren maar de corner van zijn broer Mike verdween in de handen van keeper Hoogenkamp. Na een uur spelen wisselde trainer Leeuw Huzen in voor Visser omdat hij vandaag waarschijnlijk niet goed in de wedstrijd zat. Na ruim een uur spelen was het Prijs die de vijfde corner nam maar hieruit kwam weinig tot geen gevaar. Vervolgens wisselde trainer Benjamins Koekoek voor Klomp. Het was echter verdediger Malestein die aan de andere zijde nipt voorlangs schoot ondanks dat hij werd belemmerd door 3 Elim verdedigers.
De eerste gele kaart werd gegeven aan Nieuwleusen omdat er aan het shirtje van Doldersum jr. werd getrokken. Brinkman probeerde nog zijn blunder uit de eerste helft goed te maken maar zijn afstandsschot vanaf 25 meter ging naast. Ook Tabbers moest deze middag zijn plek afstaan aan Evenboer na bijna 5 kwartier spelen. Het was deze Evenboer die bijna de gelijkmaker scoorde maar zijn schot verdween in het zijnet waar iedereen van Elimzijde dacht dat hij buitenspel liep. Ook het harde schot van Vasse uit de tweede lijn na een rebound een vrije trap ging net naast. Vervolgens werden er 2 gele kaarten aan Elim zijde door onnodig onderbreken van het spel gegeven. Na een snelle spelhervatting kwam Nieuwleusen weer in kansrijke positie en zagen de supporters de bal van Meijerink al over de doellijn gaan. Er werd volop gejuicht maar daar was weer de bliksemsnelle rechtsback B. Koops die de bal van de doellijn wegroste. Zo bleef er nog steeds een magere doelsaldo op het scorebord staan. Er werden nog meerdere corners en vrije trappen genomen en ook het inbrengen van Gritter leverde verder niet veel meer op. Scheidsrechter Smeenk vond het na ruim 5 minuten extra tijd welletjes en floot deze wedstrijd tot een goed einde. Door zelf niet te scoren weet Elim toch nog te winnen. Door deze uitslag doet Elim goede zaken en blijft het op koers voor de eerste periode die in de komende twee wedstrijden beslist zal worden. Volgende week speelt Elim uit tegen v.v. Hoogeveen.
Man of the match: W. Boertien.
Opstelling: A. Padding, B. Koops, E. Njagul, W. Boertien, M. Koops, R. Koekoek (64 H. Klomp), Y. Benjamins, J. Doldersum, D. Doldersum, J. Prijs (84 J. Gritter) en M. Doldersum.
Wissels: J. Gritter, H. Klomp en P. Metselaar.