Sport

Sc Elim komt flink tekort tegen DKB

Hollandscheveld – In de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen in het Prent Dorpentoernooi nam de rood-witte formatie van trainer E. Sikkes het op tegen de geelzwarten uit De Krim. Een interessant detail is dat de huidige hoofdtrainer van de tegenstander jaren aan het roer heeft gestaan bij sc Elim.

J.O. Benjamins kent daardoor de selectie door en door en weet hoe hij zijn spelers moet positioneren. Na de vele regenval in de ochtend werd op het laatste moment besloten om deze middag uit te wijken naar het kunstgrasveld. Dit leverde extra werk op voor de organisatie om de sponsorborden om te hangen, maar het hoort er allemaal bij.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Snippe mocht M. Doldersum al snel een vrije trap nemen en testte hij keeper Mulder. Deze had moeite om de bal tot corner te verwerken. Hierna kregen de Boys uit De Krim enkele vrije trappen toegekend vanwege gevaarlijk en ruw spel. Daardoor kregen ze waarschijnlijk meer zelfvertrouwen en zo scoorde van Zandwijk na een snelle uitval en het omzeilen van de laatste man Boertien het eerste doelpunt (0-1). Een blessurebehandeling bij Kroesen legde de wedstrijd even stil omdat hij de bal op een plek kreeg waar je hem liever niet wilt hebben…

Aansluitingstreffer ontbreekt
Halverwege deze helft was het Van Dijk die met een lange boogbal van Zandwijk wist te bereiken. Doordat hij al koppend keeper Hidding wist te verslaan, maakte hij er fraai 0-2 van. Aan de andere kant kreeg Boertien van dichtbij een enorme kans, maar schoot diagonaal voorlangs over. Ook D. Doldersum kreeg de kans om de aansluitingstreffer te maken na een halfuur spelen, maar het lukte hem vandaag maar niet. Een vrije trap van M. Doldersum werd van richting veranderd door Kroesen, wat bijna een eigen doelpunt opleverde. Maar Mulder kwam op tijd uit om de bal tot corner te verwerken. Deze corner werd snel genomen door M. Doldersum, maar werd weggekopt door centrale verdediger Veld. Het vasthouden van D. Doldersum leverde Schuldink een waarschuwing op.

Afgekeurde goal
Uit de vrije trap dacht M. Doldersum de 2-1 te scoren, maar assistent-scheidsrechter Mulder zag hierin buitenspel en dit werd gehonoreerd door scheidsrechter Snippe. Hierdoor bleef DKB op een 0-2 voorsprong. Vlak voor rust was het Van Dijk die in een kluts situatie voor de goal van dichtbij zachtjes kon binnen tikken voor 0-3. Van Zandwijk had ook nog een grote kans, maar was even kwijt waar hij stond en zag zijn bal dan ook voorlangs gaan. Van Dijk schoot uit de laatste corner in deze helft nog eens hoog over om Hidding wakker te houden.

Geelzwarte blokkade
Na de rust kwam Elim iets meer in het spel en moest Van Dijk de eerste cornerbal van de tegenstander bij zijn eigen keeper van de lijn halen. Een kopbal van D. Doldersum werd te hoog weggezet en aan de andere zijde zag Veld zijn kopbal uit een corner voorlangs gaan. Elim kreeg vervolgens meerdere vrije trappen en corners, maar slaagde er niet in door de geel zwarte verdediging heen te breken. Dit viel ook op bij de vrouw aan de zijlijn, die nog steeds het vorige verslag moest lezen voordat ze naar de opticien ging. Doordat Elim niet wist te scoren, bracht B. Doldersum hier verandering in. Helaas belandde de bal in het eigen doel nadat hij deze van richting had veranderd (0-4). Na mooi combinatiespel met Kluin als aangever, schoot van Zandwijk zijn derde goal binnen en kon hij zijn hattrick noteren (0-5).

Jeugdspeler scoort wel
De ingevallen jeugdspeler Eppinga was de eerste die deze middag wel wist te scoren, waardoor het 1-5 werd. Na een half uur spelen werd D. Doldersum onderuit gehaald door M. Kosse binnen het strafschopgebied en scheidsrechter Snippe wees resoluut naar de stip. Het was een makkelijke klus voor Y. Benjamins om hieruit de 2-5 te maken. Grendelman was dichtbij een doelpunt, maar deze keer was Hidding goed bij de les. Elim kreeg nog wel enkele kansen, maar deed er niet veel mee. In de slotfase was het echter spits M. Doldersum die toch nog wist te scoren na een perfecte assist van zijn broer Daymen. Bij het sluiten van de markt kreeg Kluin nog een enorme kans, maar hij wist deze niet te verzilveren. Zo sloot Elim de eerste oefenwedstrijd af met verlies. De strafschoppenserie werd ook met 4-3 verloren. Er zal nog flink getraind moeten worden om iedereen weer in vorm te krijgen door trainer Sikkes. Komende donderdagavond speelt Elim op eigen terrein haar tweede oefenwedstrijd in dit toernooi tegen Hollandscheveld.

Wedstrijdverloop.
sc Elim – DKB 3-5 (0-3).
Scoreverloop: 14. D. van Zandwijk 0-1, 20. D. van Zandwijk 0-2, 42. B. van Dijk 0-3, 65. B. Doldersum e.d. 0-4, 69. D. van Zandwijk 0-5, 71. D. Eppinga 1-5, 75. Y. Benjamins 2-5, 86. M. Doldersum 3-5.
Straffenschoppenserie: Elim- DKB 3-4

Scheidsrechter: J. Snippe uit Hollandscheveld.
Gele kaarten: 0.
Rode kaarten: 0.
Toeschouwers: 250.
Man of the match: Geen.

Opstelling sc Elim:
Basis: C. Hidding, B. Doldersum, S. Doldersum, W. Boertien, R. Bos, G. Kikkert, M. Doldersum,D. Doldersum, D. Benjamins, N. v.d. Belt (26. B. de Ruiter), Y. Benjamins.

Wissels: D. Eppinga, B. de Ruiter en J. Gritter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen