Sc Elim gaat strijdend ten onder in beker tegen Flevo Boys

Elim – Zaterdagmiddag speelde Elim in de bekercompetitie een thuiswedstrijd tegen de 2de selectie van Flevo Boys. Deze groep werd aangevuld met enkele spelers uit de 1ste selectie zodat de thuisploeg vanmiddag meer dan volop aan de bak moest. Daarentegen moest Elim het doen zonder de geschorste gebroeders Doldersum. Onder stralende weersomstandigheden werd na het eerste doelpunt door de pupil van de week het officiële startsein gegeven door scheidsrechter Agricola uit Heerenveen.

Flevo Boys liet er deze middag geen gras overgroeien en koos van begin af aan voor de aanval. De eerste corner kon dan ook door de terugkerend verdediger H. Benjamins worden weggekopt. Elim moest met enige regelmaat met scherp spelen en dat resulteerde in soms nuttige maar dan weer nutloze overtredingen. Maar men bleef staande en Prijs en Koops waren nog dicht bij een openingstreffer. En omdat Padding vanmiddag geweldig stond te keepen hield hij sc Elim voor de rust in de been. Er werd dan ook gerust met een 0-0 stand op het scorebord.
Na de rust bleek Flevo Boys scherper in de aanval en moest Elim het spel met name op de counter gaan spelen. Er volgende een enkele gele kaart aan Elim zijde waar scheidsrechter Agricola zijn kaarten op zak hield voor de tegenstander. In het laatste bedrijf wist Huijsmans 2 keer kort achter elkaar te scoren waarmee iedereen dacht dat het pleit voor Elim was beslecht. Echter kreeg Prijs nog een enorme kans maar zag zijn bal op de lat overgaan. Bij het sluiten van de markt kopte Boertien uit een corner de 1-2 binnen. In de extra tijd was het niet onmogelijk geweest om de gelijkmaker te scoren maar moest ook Padding nog een geweldige redding brengen. Hierna floot de scheidsrechter af en waarna men het veld met opgeheven hoofd kon verlaten. Elim kan terugzien op een geslaagd bekeravontuur. Over 14 dagen speelt Elim de uitwedstrijd in Zuidwolde tegen ZZVV. Bovenliggende partij De terugkerende H. Benjamins moest vanmiddag weer volop aan de bak en kon de eerste corner van Flevo boys wegkoppen. De aanval hieruit leidde voor Prijs tot een eerste kans maar hij werd teruggefloten door scheidsrechter Agricola, waarbij menigeen zich afvroeg of het voor buitenspel was of een overtreding.

Uit de volgende aanval van Flevo Boys schoot Boundati van ver uit het niets, ineens naast. Na een kwartier spelen kreeg Huijsmans al een geweldig kans om te scoren maar uit de rebound van een corner wist hij niet te scoren. De Elim verdediging zou gewaarschuwd moeten zijn voor deze gevaarlijke en snelle spits. Een vrije trap van Gritter aan de andere zijde van het veld belandde in de muur. Keeper redt Elim meerdere malen Halverwege deze helft was het de Boer die Padding bijna wist te verrassen maar deze was vandaag messcherp en kon de bal met de vingertoppen tot corner verwerken. Weer was het Huijsmans die koppend probeerde te scoren maar nu was Boertien diegene die de bal tot corner verwerkte. Hierna kon de Elim goalie de bal weer als een appeltje uit de lucht plukken vanuit de gegeven corner. Na een half uur spelen was het de opstomende linksback M. Koops die alleen voor de keeper Meijer terecht kwam maar zijn afronding was te zwak en hierdoor een makkelijke prooi voor hem. Ook Prijs kreeg nagenoeg een 100% kans alleen voor de keeper maar hij lobte de bal nipt over de goal. Een vrije bal vanaf links door Scholten net buiten de zestien kon ook deze keer weer door Padding worden gered. Diezelfde Scholten maakte het Benjamins knap lastig en deze dacht de bal te spelen maar scheidsrechter zag hier een overtreding in, die een gele kaart waardig was. Prijs had vandaag zijn dag niet, want van dichtbij zag hij nog een hard schot gepareerd worden door keeper Meijer. Met nagenoeg deze actie werd de kleedkamer opgezocht met een verrassende 0-0 stand op het scorebord. Flevo Boys gaat ervoor De polderboys gingen na de rust weer lekker door waar ze gebleven waren en speelden dus volop op de aanval. Maar ook Elim liet van zich horen, want een geplaatste vrije trap van Y. Benjamins belandde helaas te zachtjes in de handen van keeper Meijer. Bij een vrije bal van Flevo Boys viel op dat de boomlange centrale verdediger Reussing telkens mee naar voren ging.
Gelukkig voor Elim iedere keer zonder resultaat. Aanvoerder de Groot moest na bijna een uur spelen geblesseerd uitvallen met een vermoedelijke hamstring blessure. Voor hem kwam Bellari in de plaats. De goedspelende H. Benjamins werd door trainer Benjamins vervangen door Klomp om meer op de aanval te gaan spelen. Na 62 minuten spelen kreeg Elim deze middag haar eerste corner te nemen. Een vrije bal werd door Mesu ingekopt en de verwerking hiervan verliep rommelig waarmee Elim goed wegkwam. Van der Wal bleef de Elim verdediging bezig houden want ook Njagul moest buiten de 16 het met een gele kaart bekopen. M. Koops kreeg ook nog een kansje om de scoren te openen na een assist van Gritter maar wist hieruit eindelijk niets mee te bereiken. Doelpunten en kansen Na een slechte genomen corner van Elim stond iedereen nog in de aanval en speelde Flevo Boys de bal snel uit. In een scrimmage voor de goal was Huijsmans er als de kippen bij en zo kon hij vanmiddag na een assist van de ingevallen Bellari de score openbreken voor de tegenstander (0-1). Binnen 5 minuten wist hij nogmaals te scoren uit een reboundbal, die slecht weggewerkt kon worden (0-2). Ook een voorzet met buitenkantje rechts van B. Koops liet Prijs in het zijnet belanden. De scorende spits Huijsmans vond het noodzakelijk om tegen scheidsrechter Agricola verhaal te halen na een gegeven vrije trap aan Elim. Het leverde hem per direct een onnodige gele kaart op. Een corner van J. Doldersum werd door M. Koops nipt overgekopt en ook Prijs wist uit een corner de lat te vinden. Het was Elim wat in de laatste tien minuten de dienst uitmaakte en Flevo Boys liet zich steeds meer achterover drukken. Want een volgende corner werd door Boertien snoeihard en onhoudbaar voor keeper Meijer ingekopt (1-2). Elim leefde nog waar menig supporter al dacht dat het gebeurd zou zijn. In de extra tijd waren er nog kansjes maar ook Padding moest van zeer dichtbij nog eens een geweldige redding met zijn rechterbeen brengen. Hiermee is het bekerverhaal voor sc Elim over en uit en kan het zich gaan richten op het vervolg van de competitie. Over 14 dagen speelt het een uitwedstrijd in Zuidwolde tegen ZZVV. Doelpuntenmaker: 74’ 0-1 H. Huijsmans. 79’ 0-2 H. Huijsmans. 88’ 1-2 W. Boertien. Man of the match: A. Padding. Opstelling: A. Padding, M. Koops, W. Boertien, E. Njagul, H. Benjamins, J. Gritter, Y. Benjamins, J. Doldersum, R. Koekoek, B. Koops en J. Prijs. Wissels: M. Gruppen, , H. Klomp en P. Metselaar.

Door : Live reporter sc Elim Henk Veld. De foto’s zijn gemaakt door de clubfotograaf F. Njagul. Met dank aan Elim-Drenthe.nl