Sc Elim blijft ongeslagen koploper na winst op ZZVV

Elim – Zaterdag speelde sc Elim tegen de ploeg van Rick Mulder uit Zuidwolde of wel ZZVV. Onder prima weersomstandigheden en toeziend oog van de camera van RTV Drenthe werd de aftrap gedaan. Het bleek al snel waar de Zuidwoldigenaren voor gekomen waren. Het meenemen van de 3 punten huiswaarts want de bal werd fel afgejaagd en er waren meerdere kansen om te scoren.

De statistieken wezen uit dat Elim het altijd thuis moeilijk heeft tegen ZZVV. Sc Elim probeerde het wel met man en macht maar zat op dat moment niet goed in de wedstrijd. Met rust werd er daarom met een brilstand de thee opgezocht terwijl ZZVV de bovenliggende partij was. In deze helft was het ook ZZVV dat meeste corners kreeg maar geen van allen waren doeltreffend. Het zou dan maar in de tweede helft moeten gebeuren.
De tweede helft ging ongewijzigd van start zodat dezelfde 23 mannen tussen de lijnen stonden. Onder leiding van scheidsrechter Woering uit Assen werd door ZZVV afgetrapt. En binnen 5 minuten stond de 0-1 op het scorebord door P. Bos door miscommunicatie in de Elim defensie. Het spel golfde over en weer maar beide partijen wisten niet te scoren tot een kwartier voor tijd. Door de eerder in gebracht Gritter en inbreng van Klomp werd er met een overtal aan aanvallers gespeeld. Achterin werd 1 op 1 gespeeld en de mee opgekomen Boertien schoot dan ook snoeihard en onhoudbaar voor keeper Verburg de bevrijdende gelijkmaker (1-1) binnen.
Ook D. Doldersum was nog dichtbij een goal want door een goeie actie van Klomp kreeg hij de bal toegespeeld maar zijn schot ging over. De allesbeslissende goal werd gemaakt door zijn broer Mike in de 88 minuut, want dit goudhaantje wist een voorzet van Prijs op waarde in te schatten, al koppend verdween zijn bal achter keeper Verburg. Hiermee zet Elim haar ongeslagen zegereeks voort en zal het volgende week weer flink aan de bak moeten in de uitwedstrijd tegen de huidige nummer 2, degradant uit de 2de klasse, Nieuwleusen. Klik hieronder op leesmeer om alles te lezen en alle foto’s te bekijken.

1ste helft
Het was ZZVV wat vanaf het begin het initiatief nam en van Veen liep dan ook zo maar tussen 2 Elim verdedigers door om vervolgens een grote kans op voorsprong in rook op te zien gaan. Ook een prima voorzet vanaf de rechterflank door deze van Veen werd niet goed ingeschat door zijn medespelers en Padding kon hem ternauwernood tot corner verwerken. Uit de corner werd door Bos stevig ingekopt maar deze keer kon Padding hem klem vastpakken. Ook Kikkert kreeg een enorme kans om de score te openen maar hier lagen weer 2 Elim verdedigers in de weg, waar Padding al gezien was. Halverwege deze helft werd een vrije trap door aanvoerder Huiskes genomen en de kopbal van Vos ging nipt naast. Zuidwolde koos volop voor de aanval maar het lukte niet om de Elim defensie aan het wankelen te brengen.
Aan de andere zijde was het J. Doldersum die na een half uur spelen zijn zwak schotje gekeerd zag worden door keeper Verburg na aangeven van broer Daymen. Een corner genomen door Prijs werd ingekopt door Benjamins maar keeper Verburg verwerkte deze wederom tot corner. Het volgende afstandsschot van Huiskes ging vervolgens ver over. Uit een strak genomen corner van Prijs was het weer bijna M. Koops die wist in de koppen maar deze keer ging hij net naast. Ook J. Doldersum kreeg nog weer een kansje want uit een lange bal van Padding die Daymen wist te bereiken kon hij niet scoren en zag hij zijn bal voorlangs over de achterlijn verdwijnen. Een vrije bal vlak voor tijd werd door Benjamins snel genomen maar helaas stond D. Doldersum buitenspel en werd zijn actie door scheidsrechter Woering teruggefloten. Zo bleef de teller in deze helft op nul staan daar waar ZZVV de meeste kansen had om te scoren.

2de helft
De tweede helft ging ongewijzigd van start zodat dezelfde 23 mannen tussen de lijnen stonden. Door een misverstand in de Elimmer defensie was het Bos die de score al snel opende (0-1). Een aanval over de linkervleugel met een voorzet van Prijs brengt de bal via J. Doldersum bij zijn broer Mike maar deze schiet nog huizenhoog over. Zijn vizier stond deze middag nog niet helemaal op scherp. Een voorzet van ZZVV wordt door Vredenborg op de paal gekopt maar deze blijkt buiten spel te staan. Hiermee kwam Elim met de schrik vrij. Het lukte vrije trappenspecialist Benjamins niet om te scoren want ook zijn vrije trap belandde in de handen van Verburg. Ook een goed opgezette aanval van Elim met een steekpass van J. Doldersum op Prijs gaat rakelings voorlangs. Vervolgens wordt Koekoek gewisseld voor Gritter in de 67 minuut. Na een overtreding van Boertien krijgt ZZVV een vrije trap te nemen maar ook deze keer zit Padding er weer goed bij. De volgende wissel van trainer Benjamins is het opofferen van verdediger Metselaar voor aanvaller Klomp. De tijd begint te dringen want met een kwartier spelen op de klok is het lastig om nog de volle buit te pakken en zo de 3 punten in huis te houden. Volgens de statistieken zou het zo maar weer eens mis kunnen gaan want deze wijzen uit in het voordeel van ZZVV.

Echter na deze wissel wordt er achterin 1 op 1 gespeeld en heeft Elim een overtal aan aanvallers in het veld lopen. Er ontstaat dan ook gelijk een kans voor M. Doldersum om te scoren maar deze wordt knap gepareerd door keeper Verburg. ZZVV komt onder druk te staan en moet een enkele vrije trap weggeven maar deze leiden echter tot niets. Maar dan wordt door J. Doldersum een goede voorzet prima teruggelegd op Boertien. Die weet hier wel raadt mee en zijn schot wordt keihard tegen de touwen geramd (1-1). Ook de volgende bal wordt door Klomp prima teruggelegd op D. Doldersum maar deze weet voor een leeg doel hoog over te schieten. De alles bevrijdende treffer wordt deze middag gemaakt door goudhaantje M. Doldersum. Een goede voorzet van Prijs wordt door hem goed op waarde ingeschat en al koppend verdwijnt zijn bal in de 88 minuut over de doellijn (2-1). Hiermee is Zuidwolde misschien wel bestolen van een punt maar het had in de eerste helft ruimschoots de kans om met ruime voorsprong aan de thee te gaan nippen. Volgende week speelt Elim uit tegen titelkandidaat en degradant uit de tweede klasse: Nieuwleusen .
Man of the match: A. Padding.
Opstelling: A. Padding, P. Metselaar (75 H. Klomp), E. Njagul, W. Boertien, M. Koops, R. Koekoek (67 J. Gritter), Y. Benjamins, J. Doldersum, D. Doldersum, J. Prijs en M. Doldersum.
Wissels: J. Gritter, H. Klomp, B. Koops en A. Wachtmeester.