Sander Kikkert en Mireille Beukers winnaars 3e Bentinckspark Triatlon

Hoogeveen – voor de derde keer organiseerde Sportief Hoogeveen in samenwerking met ZPC Hoogeveen, WRV de Peddelaars en HAC’63 de Bentinckspark Triatlon. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag. Sander Kikkert en Mireille Beukers waren de winnaars in de individuele klassementen en het team van SWO de Wolden Hoogeveen mochten zich tot winnaars kronen in het team klassement.

De triatlon begon in Zwembad de dolfijn. Om de deelnemers wat ruimte te geven in het water waren er in totaal 3 startgroepen. Iedere tien minuten startte een andere groep, dit was ruim voldoende om er voor te zorgen dat het zwembad weer leeg was en de andere groep kon startten. Het mooie aan de triatlon is dat de gene die het beste kan zwemmen niet perse de winnaar hoeft te worden. Maar het geeft natuurlijk wel een goed gevoel om met een voorsprong te startten. De snelste zwemmers uit de drie startgroepen waren Rik Wegman en Mireille Beukers. Rik was de enige van de deelnemers die onder de vier minuten wist te blijven. En pakte daarmee ruim een halve minuut voorsprong op de andere mannen. Mireille wist als tweede deelnemer het bad te verlaten. Hiermee liet ze dus ook veel mannelijke deelnemers achter zich.

De weersomstandigheden waren ideaal voor de deelnemers en toeschouwers, hierdoor was de overgang van het zwembad naar de fietsen toch een stuk aangenamer. Maar zoals gezegd, de snelste zwemmer hoeft niet perse de winnaar van de wedstrijd te worden. Bij de mannen werd dat goed duidelijk. Sander Kikkert wist namelijk de veertien rondes over de wielerbaan in iets meer dan een kwartier te volbrengen. Daarmee wist hij de achterstand op Rik Wegman om te zetten in een voorsprong. Bij de dames kwam de strijd juist tot leven op de fiets. De voorsprong die Mireille had opgebouwd werd hier door een aantal dames flink teruggebracht.

Voor de dames zou het laatste onderdeel, het hardlopen, nog veel kunnen veranderen. En dat het een spannende strijd was, bleek wel uit het feit dat de top drie van de dames binnen vijf seconden van elkaar finishde. Ingrid Kollen deed een serieuze gooi naar de titel, maar kwam net drie tellen te kort om Mireille te verslaan. Bij de heren was de strijd iets minder spannend. Sander Kikkert liep bijna net zo hard als hij fietste en vloeg werkelijk waar over de baan. Hij wist uiteindelijk met 4 minuten verschil op de nummer twee de triatlon te winnen. Dit had Sander ook mede te danken aan zijn snelle wisseltijden van het zwemmen naar het fietsen en van het fietsen naar het lopen.

In het teamklassement wist SWO de Wolden Hoogeveen 1 het team van SWO de Wolden Hoogeveen 2 te verslaan. En dat terwijl het tweede team toch echt aanzienlijk sneller was in het water. Na het fietsen lagen deze team zo goed als zij aan zij, maar team 1 wist met het hardlopen een gat van twee minuten te slaan. Hierdoor gingen zij er met de wisselbeker vandoor.

Foto’s: Anne Kuipers