Sport

Ronde van Drenthe wil verhuizen naar oktober

Hoogeveen – De organisatie van de Ronde van Drenthe, met de WorldTour voor de vrouwen, de profronde voor de mannen en de Drentse 8 van Westerveld, heeft bij de wereldwielerbond UCI een verzoek ingediend om in 2021 op de wielerkalender te mogen verhuizen van maart naar oktober.

De UCI WorldTour Ronde van Drenthe staat nu nog gepland voor zondag 14 maart 2021 maar organisatrice Femmy van Issum verwacht dat corona net zoals dit jaar ook volgend voorjaar nog roet in het eten gaat gooien: “In maart zien we het nog niet zitten. In overleg met onder meer de Veiligheidsregio Drenthe en burgemeester Loohuis van Hoogeveen hebben we een verzoek ingediend voor het laatste weekend van oktober”, zegt Van Issum.

De UCI heeft het verzoek inmiddels in behandeling genomen. Zoals het nu lijkt  hebben zich al meerdere organisaties met hetzelfde verzoek van verplaatsing bij de wereld wielerbond gemeld. Het kan volgend najaar dus wel eens druk worden op de wielerkalender. Of het verzoek wordt gehonoreerd hoort de organisatie in januari. Van Issum:  “Er zijn heel veel organisaties van wielerrondes die met het virus maar ook met alle extra maatregelen worstelen. Dus we moeten het gewoon afwachten. Maar als we in oktober iets willen organiseren, moeten we in april wel beginnen met de organisatie. Dus we willen graag zo snel mogelijk duidelijkheid.”

Een Ronde van Drenthe zonder publiek en op een afgesloten parcours rijden is voor Van Issum geen optie: “We hebben er o.a. met de Provincie Drenthe wel serieus naar gekeken maar een koers die alleen maar bestaat uit dertig keer de VAM-berg over fietsen is niet WorldTour-waardig. Ik hoop echt dat we volgend jaar weer een normale wedstrijd voor veel publiek kunnen organiseren!”

De Ronde van Drenthe van dit jaar werd één dag voor de start van de wedstrijd in Dwingeloo, op 12 maart, afgelast. Het was toen het eerste grote evenement in Drenthe dat niet doorging in verband met het coronavirus. “Dat heeft ons natuurlijk veel verdriet opgeleverd maar natuurlijk ook geld gekost”, aldus Van Issum, “De verschillende overheden hebben zich gelukkig direct van hun beste kant laten zien. Een deel van alle reeds gemaakte kosten voor 2020 zijn in de vorm van corona-steun aan ons uitgekeerd. Ook sponsors hebben begrip getoond en direct hun bijdrage voor 2021 toegezegd. Alleen samen kunnen we in deze bijzondere tijden de Ronde van Drenthe in de benen houden”.

 

foto: Kim Stellingwerf

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen