Roelof Keuning wint viswedstrijd met tegenslagen

Hoogeveen: De viswedstrijd voor ouderen, georganiseerd door ‘Het Vette Baarsje’, was uitgezet aan de Buitenvaart. Voor de wedstrijdcommissie was het wel spannend om dit parcours uit te zetten. Er waren enkele struikelblokken. Door de warmte was er veel beweging bij de kantelen de middag vooraf vrij druk met zwemmers en personen die er lagen te baden.

Natuurlijk moet je altijd gezamenlijk gebruik kunnen maken van het water. Maar dat moet dan zo goed mogelijk zonder dat je elkaar hindert. Dinsdagmorgen tijdens het uitzetten bleek dat er juist een schoonmaakgroep bezig was om de kantelen schoon te spuiten. Dit gaat gepaard met veel lawaai van een hoge druk pomp etc. In goed overleg is afgesproken dat het parcours dusdanig uitgezet zou worden zodat de vissers minimaal last zou hebben van de genoemde problemen.

Een gedeelte van de vissers zaten op de lange zijde en een gedeeld in de grote kom. Gelijk na aanvang van de wedstrijd om 11.00 uur wisten alle vissers wel wat te vangen. De meeste vissers visten met de vaste stok. Halverwege de wedstrijd kwam er nog een natuurverschijnsel bij wat ook nog een belemmering opleverde. De wind begon steeds krachtiger te worden en draaide van de een na de andere hoek. Vissen met de vaste stok werd na genoeg onmogelijk. Doordat de weersomstandigheden van het weer minder werd bleven de zwemmers uit.

Chris Hooge wist de wedstrijd te winnen in vak A met 3460 gram. 2e Jaap Schonewille 3170 gram. 3e Freek Snippe 3010 gram. 4e Bé Kleine 2640 en 5e Wietse Bakker 2090 gram.

In het B vak wist Roelof Keuning de meeste vis van het gehele parcours te vangen 3980, 2e Hans Jonker 3690, 3e Rieks Bos 3160, 4e gram Henk Jansen 2910 gram en 5e Jan Ballast 2740 gram.