Sport

Regiofinale Olympic Moves in Hoogeveen groot succes

Hoogeveen – Afgelopen vrijdag was het zover: de regionale finale van Olympic Moves. Op sportpark Bentinckspark kwamen 2.000 leerlingen uit Noordoost-Nederland samen om een mooie sportdag te beleven. Het werd een sportief feestje!

“Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Mijn LO-collega’s en ik vinden het een eer dat we de regionale finale van Olympic Moves mogen organiseren in Hoogeveen”, zegt Jaap Scholing, clusterleider sport van het Roelof van Echten College (RvEC). “Ook andere collega’s, stagiaires, leerlingen, oud-leerlingen, ouders en anderen dragen hun steentje bij. Samen hebben we er weer een fantastisch sportevenement van gemaakt!”

Onvergetelijke sportdag
Vrijdagochtend om 7.45 uur kwamen de eerste deelnemers al aan in de topsporthal van het Activum. Daar vond om 8.30 uur de opening plaats. “Een mooie aftrap van de dag. Na enkele optredens, aanmoedigende woorden van FC Emmen-mascotte Sibi en Vivianne Miedema en het officiële startschot van burgemeester Karel Loohuis was het tijd voor actie.” De leerlingen zijn de sportieve strijd aangegaan in verschillende disciplines: voetbal, volleybal, minitrampoline springen, atletiek, korfbal en tennis. “Hun doel was een plek te veroveren in The School Final in Papendal, zodat ze daar kunnen strijden om de Nederlandse titel. Vanuit het RvEC hadden we natuurlijk ook het doel om leerlingen een geweldige sportdag te bieden; een dag die ze niet snel vergeten. Volgens mij is dat goed gelukt.”

Op naar Papendal
Namens het RvEC deden maar liefst 213 leerlingen mee aan Olympic Moves. Een groot aantal van hen mag naar de finale in Papendal. Het RvEC wenst alle leerlingen heel veel succes en plezier bij The School Final!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen