Regio Kampioenschappen afgesloten met veel medailles

Hoogeveen – Na twee weekenden, met wedstrijden op zaterdag en zondagmiddag bleef voor Z.P.C. Hoogeveen de teller staan op tweeëndertig gouden, éénenveertig zilveren en dertig bronzen medailles.Daarnaast werden er met de estafette teams nog vier goud, zes zilver en vier bronzen medailles gepakt.

Vier nieuwe Drentse record kwamen er op naam van Charlotte Wilbers ( 800 en 400m vrije slag) broertje Olivier (1500m vrije slag) en Alinda Dingshoff (400m vrije slag)
Groot grossierders in medailles waren Jasmijn Sterken, Carlijn Gruppen, Olivier Wilbers en Tiamo van der Veen die hier lieten zien in het noorden en met hun tijden, ook landelijk erg goed mee te kunnen doen.
Cai Mink mocht niet veel afstanden zwemmen maar op de 50m vlinderslag haalde hij nog de bronzen medaille in een mooie tijd.
Bij de dames en heren toch weer Alinda Dingshoff en Niels van Eck die schitterende dingen lieten zien en daarbij hele mooie tijden noteerden waarbij er met vertrouwen naar de ONK wordt uitgekeken.
Heel veel limieten kwamen erbij en daarvan was Jasmijn Sterken er één die dit weekend liet zien dat ze erg hard en mooi kan zwemmen, wat haar startplaatsen voor het NJJK bezorgden.

Mac Peeks die vorig weekend nog een minder weekend had, doordat hij met zijn oren sukkelde, pakte nu na een week goed getraind te hebben de limiet op de 200m vrije slag in een mooie tijd van 2.06.41 en dat was een verbetering van drie seconden en daar was hij erg blij mee.
Dominique Dingshoff zwom in een mooie race naar een limiet op de 400m vrije slag met 4.46.04 en zij mag nu zo langzamerhand veel afstanden gaan zwemmen in Eindhoven.
Charlotte Wilbers kende weer een heel goed weekend en die ondanks vermoeiende weken en weekenden, daar hele goede tijden noteerden en nog wat limieten aan haar lijstje toevoegde.
Vooral op de rugcrawl liet zij zien erg goed uit de voeten te kunnen en zal daar, naast haar vrije slag afstanden op het NJJK, goed mee kunnen doen in de top.
Miron Schimmelpenning zag haar geduld bekroond met een mooie tijd op de 200m schoolslag en zag dat iets wat even niet loopt dan toch weer goed gaat komen.
Daarnaast zwom zij op haar rug afstanden nieuwe tijden en als startzwemster bij de 4 x 200m vrije slag kwam zij tot een mooi p.r. van vier seconden.
Naast Miron heeft Hoogeveen natuurlijk nog een schoolslag zwemster, Mirthe Schenkel, zij liet deze twee weekenden zien dat zij naast de schoolslag nog meer afstanden kan zwemmen.
Zij behaalde nog de nodige limieten op andere afstanden en zal die zeker op het NJJK gaan toevoegen aan haar schoolslag nummers.
Wiktoria Redzimska was het vorige weekend niet tevreden maar na een week ziekte was dat niet meer dan ze kon verwachten, zij liet dit weekend zien dat als ze fit is, een geweldige zwemster te zijn.
Mooie tijden, na alles wat zij zwom en de trainingen in de ochtend, kwam er bij de laatste estafette als startzwemster op de rug nog een heel mooi p.r. van 1.04.88 op de klok.
Simone Krans is als het op wedstrijden zwemmen aankomt een voorbeeld voor iedereen, zij traint inmiddels erg weinig maar laat iedere keer weer zien dat zwemmen ook een kwestie is van willen winnen en dat je dan heel veel kunt.
Op al haar afstanden kwamen er nog goede tijden en als estafette zwemster is ze nog van grote waarde en laat zich er niet zomaar af zwemmen.
Owen Peeks die voor de 1500m gaat en deze dit weekend moest zwemmen, kwam na een training in de ochtend nog tot een goede tijd, waar hij tevreden mee kon zijn.
Hij zwom in de estafette 4 x 100m vrije slag bij de heren nog een hele mooie 0.54.04 en droeg daarmee zijn steentje bij aan de winst.
Coen de Lang was wat wisselend dit weekend en aan hem was te merken dat de vermoeidheid ging toeslaan en hij echt moeite moest doen om nog tot goede tijden te komen.
Junior de Bruin mocht dit weekend maar weer één dag zwemmen en deed alleen de 200m vlinderslag waarop hij een mooie tijd noteerde maar training maat Jari Groenhart van “Trivia” voor moest laten gaan.
Flynn Peeks zwom bijna al zijn persoonlijke records aan flarden en bleef op zijn afstanden net boven de limieten, maar hij mag op meerdere afstanden bijgeschreven worden voor het NJJK (marge van 1 seconde per 100m) in december en moet dan afwachten of hij mag starten.
Charley Blide zwom op de 100m rug naar een heel mooi p.r. en werd daarmee tweede, zij haalde veel medailles binnen en zal nu rustig richting het NJJK kunnen werken en dan kijken in hoeverre ze in de top gaat meedoen.
Wisselende resultaten verder voor Maik Huser, Darryl Lubbinge, Julia Redzimska, Senna van de Veen, Kyra Wooldrik en Leah Annakotta.
Sanne Hofman deed mee in het gehandicapten klassement en behaalde daarin op punten de tweede plaats.
Zij zwom sinds lange tijd weer goede tijden die dicht in de buurt van haar p.r kwamen.
Bij de estafettes was Z.P.C. goed aanwezig en behaalde bij de junioren meisjes/jongens en bij de dames/heren veel medailles waarbij de overwinning bij de dames 4 x 100m wisselslag en de heren 4x 100m vrije slag op de laatste zondag echt heel mooi waren.
Bij de heren slotzwemmer Niels van Eck die er een hele mooie 0.49.61 noteerde wat op dat moment een geweldige tijd was en waarmee hij de winst nipt binnen haalde.
Alle vier de heren, Darryl Lubbinge, Maik Huser, en Owen Peeks, die zonder Junior de Bruin aantraden, gingen tot het gaatje wat resulteerde in goede tussentijden voor alle vier.
Het waren zware weken/weekenden voor de zwemmers/sters waar ze zich heel goed doorheen hebben geslagen en waar iedereen gewoon aanwezig was bij elke training in de morgen voorafgaande aan de wedstrijden, waar door de trainsters met trots naar gekeken is.
Nu gaat de ploeg zich voorbereiden op het NJJK/ONK en zal de nodige rust gegeven worden zodat iedereen dan echt hard kan gaan zwemmen.