Regio Cup tweede elftallen maandag van start

Komend weekend gaan de competities in de klassen onder de Hoofdklasse ook van start. Dat geldt ook voor de Regio Cup. Een initiatief van VV Hoogeveen en Alcides waar vorige seizoen mee is gestart. Naast de beide initiatiefnemers nemen dit jaar ook Achilles 1894, HZVV, Alcides, VV Emmen, SVBO en Rohda Raalte deel. Stuk voor stuk gerenommeerde clubs.

 

“We willen een regionale competitie organiseren waarbij de motivatie van de spelers en het niveau van het voetbalspel op een hoger niveau liggen dan tijdens de huidige competitie van 2e elftallen.”, vertellen de organisatoren.
Voordeel van deze opzet is ook dat spelers uit de jeugd of de zaterdagtak ook kunnen aansluiten. De competitie is aangemeld bij de KNVB en wordt door de voetbalbond ook ondersteund.

In tegenstelling tot vorig seizoen wordt er een hele competitie gespeeld. Vorig seizoen was er nog sprake van twee poules. De speelavonden zijn de maandag en de dinsdag. Maandag 21 september wordt er afgetrapt met het duel Emmen – Hoogeveen. Een dag later neemt Rohda Raalte het op tegen SVBO en is Achilles 1894 thuis de tegenstander van Alcides. HZVV komt een week later op dinsdag voor het eerst in actie. Tegenstander is dan Rohda Raalte.

Bekijk hier het volledige programma: https://website.storage/Data/Hoogeveen/RTE/Bestanden/NieuwsItem/362/Regiocup_Wedstrijdschema_2020-2021_tbv_KNVB.pdf