Sport

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi gaat morgen van start (bekijk hier het speelschema)

De liefhebbers van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi hebben al enkele jaren verlangend uitgekeken naar de eerstvolgende editie van het populaire zaalvoetbaltoernooi. De 44 ste en de 45 ste editie konden wegens corona geen doorgang vinden, maar de 46 ste editie is in aantocht. Vanaf 27 december barst het grootste zaalvoetbaltoernooi in zijn soort van Nederland weer in alle hevigheid los. De voorronde vindt deze keer plaats op dinsdag 27 december. Dan gaan honderd teams proberen de 46 ste editie op haar naam te brengen. De spanning is te snijden en zal Hoogeveen opnieuw de beker met de grote oren omhoog mogen houden of zegeviert een andere winnaar? De start vindt zoals gewoonlijk weer plaats in twintig hallen tegelijk en één van de honderd deelnemende teams zal op zaterdag 7 januari 2023 als winnaar eeuwige roem mogen ontvangen.

Weinig mutaties

Er zijn tijdens het komende toernooi niet zoveel mutaties te noteren geweest. Zes clubs meldden zich af en daarvoor komen zes nieuwe clubs in de plaats. Daarlerveen, Valther Boys, Zandpol, Noordbergum, Willemsoord en Erica ’86 doen deze keer niet mee. Om de honderd deelnemende teams te completeren zijn zes clubs, die op de wachtlijst stonden, toegevoegd aan het indrukwekkende deelnemersveld. De zaterdag tweedeklasser LTC is een van de nieuwelingen. Zaterdag vierdeklasser Mussel gaat deelnemen, net als de zondag tweedeklasser Oldeholtpade, de zaterdag vijfdeklasser Beilen en de vijfdeklasser Zuidwolde, dat zijn debuut maakte in de veldcompetitie op zaterdag en dus ook straks op het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. De zesde nieuweling is de zondag vijfdeklasser DWZ uit Veendam.

Aangezien de sporthal in Zuidwolde wegens een verbouwing niet beschikbaar is wordt er deze editie niet in Zuidwolde gespeeld. Daarom zijn er dit toernooi twee rondes in De Carrousel in Ommen. Er is net als tijdens de 43ste editie ook weer een voorronde in topsporthal Ezinge in Meppel. Verder wordt er in dezelfde hallen gespeeld als tijdens de vorige editie.

Voorbereiding

De clubs beginnen al met de voorbereiding en de spanning is bij de deelnemers en het publiek al voelbaar. Men kan niet wachten, totdat het zaalvoetbalspektakel weer van start gaat. Na de voorronde op dinsdag 27 december wordt het toernooi al snel op vrijdag 30 december vervolgd met de kwartfinale. Als de oliebollen, het vuurwerk en de nieuwjaarborrels net achter ons liggen, vindt al de halve finale plaats in vijf hallen op maandag 2 januari 2023. Voor de nummers twee wordt het kort dag, want twee dagen later, op woensdag 4 januari, wordt de tussenronde in sporthal Angelslo in Emmen afgewerkt. Op zaterdag 7 januari 2023 vindt de climax van de 46 ste editie plaats, want dan strijden zes clubs om de felbegeerde beker met de grote oren.

De organisatie is overgestapt van de uitgave van een krant naar een magazine. Een magazine sluit beter aan bij de geest van deze tijd en heeft een professionele uitstraling. De bedoeling is om begin december (week 45) het magazine uit te brengen. De opzet, adverteerders en interviews blijven hetzelfde. De voorronde is weer een enorme aanslag op het vrijwilligerspotentieel van Protos, want er zijn dan maar liefst tweehonderd vrijwilligers in de weer om alles goed te laten verlopen. Vanaf de tweede ronde wordt er in duo’s gefloten en dat is de organisatie goed bevallen. Vanaf de halve finale gebruiken de scheidsrechters weer headsets. Dat blijkt een schot in de roos te zijn. De scheidsrechters zijn daar ook erg tevreden over. Dat is volgens de organisatie een verrijking voor het toernooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen