Prijzen voor heren turners C.G.V. Olympia Hoogeveen

Heerenveen – Op zaterdag 10 februari vonden de turnwedstrijden voor heren plaats in Heerenveen. Voor C.G.V. Olympia Hoogeveen deden die dag vier heren mee.

De heren turnen een zeskamp en komen uit op de toestellen brug, vloer, sprong, voltige, ringen en rekstok.

Jaiden Blokzijl nam deel in de eerste wedstrijd van de dag. Hij komt uit in de categorie junior 2 niveau C. Zijn wedstrijd verliep erg goed. Hij maakte geen grote fouten en turnde erg constant en dat was ook terug te zien in de resultaten. Met een eindscore van 63.50 eindigde hij met een ruime voorsprong op de eerste plek.

Matthias Kruger, Jayden de Vries en Travis Blokzijl namen deel tijdens de derde wedstrijd van de dag.

Matthias turnde binnen zijn categorie in een team en presteerde ook erg goed. Met name op sprong scoorde hij een heel hoog cijfer, 17 punten. Met zijn team eindigde hij op de 3e plaats. Individueel werd hij 4e.

Jayden liet ook zijn dat hij zijn oefeningen goed beheerste. In de categorie junior 2 niveau D was hij de enige deelnemer. De uitdaging zat dus vooral in het verbeteren van zijn cijfers ten opzichte van de vorige keer. Dit is ruim gelukt met 1,9 punt. Een forse verbetering waar hij trots op kan zijn.

Voor Travis was dit de eerste wedstrijd van het seizoen. Niet iedere oefening verliep soepel maar hij heeft een mooie basis laten zien waar hij op voort kan bouwen. Hij eindigde binnen zijn categorie op de 6e plaats.