Prent Dorpentoernooi: Noordscheschut schiet uit de startblokken

Noordscheschut: Vrijdagavond 9 augustus won Noordscheschut afgetekend van s.v. Pesse. Tijdens de eerste ronde van het Prent Dorpentoernooi waren de weergoden de organisatie goed gezind, binnen de kalklijnen regende het echter doelpunten. De gasten uit Pesse bleken bij lange na niet opgewassen tegen de dadendrang de thuisploeg. Ondanks dat er nog maar één keer werd getraind en er lustig op los werd gewisseld, werd Pesse verpulverd met 8 – 0.

Van meet af aan deelde Noordscheschut de lakens uit. De thuisploeg dook meteen gevaarlijk op voor het Pesser-doel, maar Jos Kroezen kwam van dichtbij een teenlengte te kort. Met nieuwkomers Marco en Sander Hartman en Robin Sikken binnen de lijnen werd de druk op Pesse flink opgevoerd. In de 5e minuut was het bij de tweede goede mogelijkheid wel raak. Kevin van Dalen tekende met een droge schuiver van afstand de 1 – 0 aan. Hierna mocht Pesse een tweetal corners nemen, maar dit zouden, naar later bleek, enkele van de schaarse wapenfeiten van de opponent blijken. In de 10e minuut werd Nick Koster de diepte ingestuurd, schoof het leer in de voeten bij Marco Hartman, die op zijn beurt beheerst de 2 – 0 op het scorebord bracht. Nadat een kopbal van Sikken van de lijn werd gehaald, was het enkele minuten later opnieuw Hartman die doel trof. Goed voorbereidend werk van Henk Vos stelde Hartman in staat om het speeltuig diagonaal de kruising in te draaien, 3 – 0. Pesse kwam niet of nauwelijks in het spel voor. Gerben Slomp trachtte Wiebe Zinger te verschalken met een sierlijke omhaal, zijn doelpoging stief in schoonheid. In het verloop van de eerste helft waren Sikken , Ton Kamping en Kroezen allen nog dichtbij een treffer, maar zonder resultaat. Tot de 41e minuut, toen Hartman een loepzuivere hattrick completeerde, en op goed aangeven van Koster de 4 – 0 aantekende.

Na rust bracht oefenmeester Marc van Meel vier wisselspelers binnen de lijnen, collega-trainer John Kramer paste twee wissels toe. Het spelbeeld veranderde niet. Noordscheschut combineerde er lustig op los en Pesse was niet bij machte om de thuisploeg aan banden te leggen. In de 51e minuut bracht invaller Danny Kiekebelt de 5 – 0 op het scorebord, na goed voorbereidend werk van de eveneens ingevallen Melvin Mol. Hierna bleef het kansen regenen. Een snoeiharde inzet van Kiekebelt spatte uiteen op de kruising, Mol raakte de paal en Kamping vond de keeper op zijn weg. In de 67e minuut was het een andere invaller, Rijnald Vos, die wél doel trof. Na een voorzet van Koster tekende Vos van dichtbij de 6 – 0 aan. Na deze fase geloofde Pesse het wel en kreeg Noordscheschut tal van mogelijkheden om de score nog verder op te voeren. Inzetten van Mol, Kiekebelt, Hartman en Vos werden gekeerd of niet zuiver genoeg afgedrukt. In de absolute slotfase tilden Vos en Mol de score alsnog naar 8 – 0. Deze treffers dienden slechts voor de statistieken.

Een meer dan terechte overwinning voor Noordscheschut. De eersteklasser was heer in meest in dit eerste treffen en mag het nu gaan opnemen tegen buurman SCN, dinsdag 13 augustus om 19.00 uur op het sportpark te Nieuwlande. Foto’s: Marcel Uiterwijk