Sport

Prachtige prestaties voor minioren van ZPC Hoogeveen tijdens jaargangfinale

Hoogeveen-Mooie prestaties door minioren van ZPC Hoogeveen tijdens Jaargangsfinale in Dordrecht

Op zondag 2 juli mochten twee zwemmers van ZPC Hoogeveen meedoen aan de Jaargangfinales in Dordrecht. Tijdens deze wedstrijd mogen de snelste 24 zwemmers per leeftijdscategorie tegen elkaar strijden in het 50 meter bad van de Sportboulevard. Voor ZPC Hoogeveen mochten Eva ter Horst en Ramon Vos meedoen.

Een lange dag met veel programma’s en veel gezelligheid. Ramon mocht gelijk in het eerste programma verschijnen. De 200 m wisselslag, vanaf het eerste fluitsignaal was hij erbij. Met mooie tussentijden zwom hij naar een eindtijd van 2:41:07 dat een PR is van 4 seconden op zijn kortbad inschrijftijd. Met deze tijd heeft hij de 1e prijs gewonnen.

De tweede ZPC zwemmer die aan de beurt was is Eva, voor haar het programma 400 m vrij. Ook Eva ging hard van start en wist dit goed vol te houden en zwom naar een tijd van 5:56:03, hiermee was ze 1e in haar serie en 5e van het programma. Het was een PR van 24 seconden op haar kortbad inschrijftijd.

Na een korte jury wissel was Ramon weer aan de beurt op z’n favoriete vrije slag die hij 3x mocht zwemmen vandaag. De 1e was de 200m, hij zwom hem netjes met een pr van 4 seconden naar 2:23:62. Deze tijd was goed voor de gouden medaille.

In programma 12 mocht Eva weer zwemmen. De afstand waar ze zelf het meeste zin in had, de 100 m vlinder. En dat ging heel goed. Ze tikte als vierde van de serie aan in een tijd van 1:35:01. Wat haar een vijfde plaats zou opleveren. Helaas was ze iets te vroeg gestart en is daarom gediskwalificeerd op dit programma.

Na een hele lange pauze gingen de programma’s weer van start met als eerste Eva voor de 200 wisselslag, ze kwam goed weg bij de start en zwom een mooie vlinder. Dit was voor haar de 1e keer van een 200 wissel in een 50 meter bad. Haar tijd was een mooie 3:14:58.

Direct daarna mocht Ramon weer aan de start verschijnen, voor de 400 m vrije slag. In een tijd van 5:05:85 zwom hij zichzelf naar een eerste plek.

Na wat spelletjes en chocomelk kwamen beide nog een keer in actie. Eerst Eva op de 100 rug, hier zwom ze in een nette race naar 1:26:53. Goed voor een 8e plek.

En in het allerlaatste programma nummer mocht Ramon nog een keer. De 100 m vrij het was een spannende race maar hij wist toch met 1:05:17 als eerste aan te tikken.

Deze wedstrijd werd traditiegetrouw afgesloten met een estafette waar ook de trainers aan mee moeten doen. De vierde zwemmer om het team compleet te maken hadden ze van zc orka geleend, Kasper Lubbers. Natuurlijk ging trainer en coach Owen Peeks voor de winst en startte met een supersnelle vrije slag en tikte als eerste aan. De kids wisten de voorsprong goed vast te houden en ze tikten als eerste aan.

Al met al een geslaagde dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen