Pesse deelt punten in kraker

Pesse- De ploeg van Kramer weet niet verder uit te lopen op naaste belager Titan. De wedstrijd had aan beide kanten genoeg kansen om de drie punten te pakken maar geen van beide ploegen wist toe te slaan.

In het begin van de wedstrijd lijken beide ploegen nog veel te moeten aftasten. De strijd speelt zich vooral af op het middenveld waarbij zowel Titan als Pesse niet makkelijk door de verdediging heen komt. De eerste kans in de wedstrijd is voor de thuisploeg maar de kopbal van spits Verbrugge eindigt naast het doel. Daarna laat ook Titan zich offensief zien met een schot van Van Elten dat over het doel van doelman Waninge gaat. Na ongeveer twintig minuten is het Pesse dat op voorsprong komt. Na een overtreding mag Verbrugge aanleggen voor de vrije trap. Hij draait de bal langs de muur waarna deze tegen de touwen valt, doelman Poede heeft geen kans om de bal te keren. Titan is na de tegengoal meteen bij de les en valt direct aan. Alhoewel de eerste kans op de gelijkmaker naast gaat weet de ploeg wel uit een corner toe te slaan. Het is uiteindelijk verdediger Postmus met de inzet. Pesse lijkt even aangeslagen na de gelijkmaker en Titan neemt meer initiatief en wederom kan Postmus op doel schieten. Zijn inzet gaat vlak voor het doel langs. Ook Pesse komt weer voor de goal. Uit een vrije trap kan Evenhuis koppen maar helaas voor de verdediger gaat zijn inzet voorlangs. In de slotfase van de eerste helft kan Pesse nog op voorsprong komen. Na de voorzet van Verbrugge werkt bijna de verdediger Katoen de bal in eigen doel.

De tweede helft blijkt vooral een slag op het middenveld te worden waarin beide ploegen hard werken maar niet echt potten kunnen breken voorin. Het eerste schotje van Smidt is eenvoudige prooi voor Waninge. Daarna lijkt Smidt geluk te hebben, zijn voorzet mist de goede richting maar valt bijna binnen bij de tweede paal maar Waninge let goed op en werkt de bal uit het doel. Daarna laat ook Pesse zich weer zien. Invaller Slomp heeft een goede actie in huis en besluit op rand zestienmetergebied uit te halen. Maar ook Poede weet zich te onderscheiden met een goede redding. Titan krijgt nog een grote kans om de punten mee te nemen. Na voorbereidend werk van Smidt kan Hendriks aanleggen van dichtbij. Met een goede redding weet Waninge de bal uit het doel te houden.

Opstelling Pesse: Waninge, Moes, Evenhuis, T. Veninga, de Vries (Dijkema), Kleine, Strijker, M. Veninga, van Wijk, van Slooten (Slomp) en Verbrugge (Poeste).
Man van de Wedstrijd: Arjan Kleine.